Tragédia! Elhunyt a hétszeres olimpiai bajnok tornásznő, Vera Cáslavská

Forrás: AFP/Michal Cizek -
betegség halál olimpiai bajnok Vera Cáslavská
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos betegségben, 74 éves korában elhunyt Vera Cáslavská legendás cseh tornásznő, aki csehszlovák színekben hétszer lett olimpiai bajnok - közölte szerdán a Cseh Olimpiai Bizottság.

A sportoló több mint egy éve rákbetegségben szenvedett. Tavaly májusban nyolcórás műtétnek vetette alá magát, kemoterápiás kezeléseket kapott. A tornásznő kedden egy prágai kórházban halt meg, ahová az után szállították be, hogy állapota rosszabbodott. Vera Cáslavská 1964-ben Tokióban és 1968-ban Mexikóvárosban szerzett olimpiai aranyakat. Az ötkarikás elsőségeken túl négy világbajnoki és 11 Európa-bajnoki címet is gyűjtött, és a volt Csehszlovákiában négy alkalommal őt választották meg az év legjobb sportolójává.

Forrás: AFP/Michal Cizek

Az 1989-es rendszerváltás után először Václav Havel államfő tanácsadója lett, majd a Csehszlovák, illetve a Cseh Olimpiai Bizottság elnökévé választották. Tagja volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.