Kiderült az igazság: elismerte a bíró, hogy elcsalta a magyar birkózó meccsét

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
riói olimpia sportoló birkózó Lőrincz Viktor bíró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péteri László 2014-es aranysípos birkózóbírónak a Lőrincz Viktor meccsén szőnyegelnökként tevékenykedő, szlovén Staniszlav Sernek elárulta, hogy nyomást gyakoroltak rá, hogy a német Denis Kudlát hozza ki győztesnek a riói olimpia bronzmeccsén.

"Sernek mesélte, folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy Lőrincz ellen ítéljen. Erre nem volt hajlandó, mire fel a háttérből utasították, hogy mi a kötelező teendője, így végül mégis asszisztált Lőrincz vereségéhez" - monda a Borsnak Péteri László. Lőrincz Viktor 3-2-re vezetett, amikor fél perccel a vége előtt - sokak szerint indokolatlanul - megintették, így ellenfele ponthoz jutott, és végül legyőzte a magyar birkózót a bronzmeccsen.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Péteri szerint a bíróbizottság elnökének, a német Antonio Silvestrinek nincs köze a visszaélésekhez, a szálakat ugyanis a Nemzetközi Birkózószövetség alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili mozgatja a háttérből. Ő volt az, aki Péteri nevét kihúzatta a riói bírók névsorából, mert a magyar többször is orosz birkózók ellen mert ítélni. Közben Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség szerb elnöke kemény kézzel belenyúlt a hangyabolyba, és eltiltotta a riói olimpián közreműködő bírók 80 százalékát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.