Jelentkezz te is! Ingyen nyelvtanfolyam indul az országban

Forrás: MTI/Marjai János -
nyelv tanfolyam ingyenes oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ingyen nyelv- és informatikai oktatás indul a szakközépiskolákban. A képzésekre bárki jelentkezhet kortól függetlenül, a tanfolyamok végén OKJ-s vizsgát lehet majd tenni.

Új, bárki számára elérhető, ingyen 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd - mondta Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szeptember 7-én, szerdán a közmédia műsorában. Odrobina László kiemelte: az egyéves képzésen, amelyre bárki életkortól függetlenül jelentkezhet, 300 órában idegen nyelvet, 150 órában informatikát és egyéb ismereteket is oktatnak.

Forrás: MTI/Marjai János

Az érdeklődők az állami fenntartású szakközépiskolákban jelentkezhetnek, országszerte mintegy 700 intézmény várja őket.

A helyettes államtitkár elmondta: idén 10 ezer jelentkezőre számítanak, de remélik, hogy a következő években egyre többen vesznek majd részt a képzésen. A résztvevők a képzés végén OKJ- vizsgát tehetnek a tanultakból, de ez nem kötelező, aki nem vizsgázik le, annak sem kell fizetnie semmit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.