Büntetés-végrehajtás napja: legmegdöbbentőbb börtönök a világ körül

Forrás: Giles Clarke -
Fülöp-szigetek börtön El Salvador büntetés-végrehajtás Szent Adorján
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
21. alkalommal ünnepli a büntetés-végrehajtás a szervezet napját, a Szent Adorján napot. Itthon jelenleg 29 börtön van, ezekben több mint 18000 fogvatartott tölti büntetését, ám közel sem olyan borzalmas körülmények között, mint például az El Salvador-i börtönben, ahová az őrök sem mernek belépni.

Jelenleg Magyarországon mintegy kilencezer ember dolgozik a a büntetés-végrehajtási szervezetnél, ami idén 21. alkalommal ünnepli napját, a Szent Adorján napot. 29 börtönben, mintegy 18 ezer embert tartanak fogva. Az átlagtelítettség itthon is nagyon magas, de a világban vannak jóval rosszabb, embertelen körülmények között élő rabok.

Ketrecekbe zárva raboskodnak El Salvador elítéltjei Forrás: Giles Clarke

A salvadori börtönben szinte egymás hegyén-hátán vannak az elítéltek. Adam Hinton fényképész bemerészkedett ide, és a legveszélyesebb fogvatartottakról készített fényképeket. Azokról a bandavezérekről, akik igazából a börtön ellenőrzését hajtják végre, ugyanis ide még az őrök sem mernek belépni.

/1510/A_b_r2015103135212

A Fülöp-szigetek börtönében sem jobbak a körülmények, itt is elképesztően nagy a túlzsúfoltság. Szó szerint egymáshoz szorulva alszanak a rabok, már a kinti kosárlabdapálya is megtelt. A börtönt 800 fő befogadására építették, most 3800-an raboskodnak benne. 130 rabra jut egyetlen WC. Sokan egyszerűen megőrülnek, mert nem tudják elviselni az állapotokat.

/1607/b_rt_2016731151751

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.