Bizarr! Kiássák a halottakat, majd felöltöztetik őket egy falu lakói

bizarr halál temetés halott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indonéziában elképesztő módon emlékeznek meg a halott családtagokról. A hozzátartozók minden harmadik évben kiássák a holttesteket, hogy újra együtt lehessenek velük. 

Tana Torajában az élet nem épp az általunk ismert menetben zajlik.

Háromévente kiássák a halottakat,

átöltöztetik, megfésülik, megnyírják őket, majd körbehordozzák a faluban. Az úgynevezett Ma'nene rituálé fontos szerepet játszik a falusiak életében. A nőkre új ruhát és köntöst adnak, a férfiakat vadonatúj öltönybe bújtatják. A hagyományok szerint ezzel a halottak lelke rendszeresen visszatér a gyökereihez. Az erről készült fotósorozatot neked is látnod kell.

/1609/A_Ma_20169913136

Amerikában és Európában egyszerre csomagolnak a múmiaszakértők

Egyszerre két földrészen is múmiákat csomagolnak a magyar múmiaszakértők, Pap Ildikó és Szikossy Ildikó antropológusok. Az Orlovits családot az elmúlt néhány hónapban Kaliforniában a pálmafák vidékén láthatta a nagyközönség, majd miután gondosan becsomagolja őket a kurátor, Szikossy Ildikó, speciális klimatizált kamionokban Texasba szállítják őket. Köztük a váci Orlovits családot is. A váci leletegyüttest 1994-ben találták meg Vácott a Fehérek templomának egy elfeledett kriptájában az épület felújítása során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.