Natascha Kampusch: “Sokszor ma is börtönben érzem magam”

Forrás: AFP -
szabadulás Natascha Kampusch beilleszkedés Wolfgang Priklopil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc éven keresztül volt fogoly Natascha Kampusch, akit 10 éves korában rabolt el Wolfgang Priklopil. Most tíz éve, hogy a lánynak sikerült elmenekülnie a pszichésen beteg férfi rabságából, de valamilyen szinten így is börtönben érzi magát.

A 28 éves osztrák lányt 10 éves korától tartotta fogva Wolfgang Priklopil a házának pincéjében 8 éven keresztül. A lány ki tudott szabadulni a rabságból, de az élete azóta sem lett sokkal könnyebb. A rengeteg terápia ellenére úgy érzi, nem tud beilleszkedni a társadalomba, nem képes normális életet élni.

Forrás: AFP

Natascha Kampusch 10 éve szabadult, és új könyvvel jelentkezik, melyben leírja, hogyan telik azóta az élete. "Sokszor ma is börtönben érzem magam. Bezárkózásra késztetett a külvilág állandó kíváncsisága, ahogyan abban vájkáltak zaklatott-e szexuálisan és hogyan a férfi, akinek a foglya voltam. (...) Olyan szörnyű dolgokat írtak az interneten, hogy

úgy éreztem, hiába menekültem meg egy ellenségtől, ezernyi másik lépet a helyébe"

- mondta Natascha, aki a terápiák ellenére nem tudott beilleszkedni. "Azt élvezem a legjobban, ha ki sem mozdulok otthonról" - árulta el a Bestnek a lány, akinek anyagi gondjai legalább nincsenek: az államtól kapott kárpótlásból, első könyvéből és az életéről készült filmből állítólag 7 millió eurós, vagyis több mint két milliárd forintos vagyont halmozott fel.

Lezárják fél Budapestet a hétvégén, erre inkább ne menj http://www.life.hu/news/20160909-budapest-lezarjak-a-fovarost-tobb-rendezveny-is-lesz-a-hetvegen.htmlNem lesz egyszerű az autósoknak a hétvégén Budapesten közlekedni, egy futóverseny miatt ugyanis több helyen lesznek lezárások. News--Ilyen idő lesz a hétvégén - Gondoltad volna? http://www.life.hu/news/20160909-idojaras-meg-tartja-magat-a-meleg-napsuteses-ido-lesz-frissito-zaporral-zivatarral.htmlEgész héten a munkahelyről bámultunk ki vágyakozva az ablakon, és figyeltük a sugárzó napsütés, miközben azért izgultunk, hogy hétvégén is jó idő legyen. Szerencsénkre így lesz! NewsOrigoElhunyt John Hostetter színészhttp://www.life.hu/news/20160909-elhunyt-john-hostetter-szinesz-69-evesen.htmlMajdnem 100 produkcióban szerepelt John Hostetter színész, többnyire sorozatokban láthattuk. 69 éves korában halt meg hosszú küzdelem után. News--Elhunyt a sztártenor, Johan Bothahttp://www.life.hu/news/20160908-elhunyt-az-afrikai-osztrak-sztartenor-johan-botha.htmlHosszan tartó betegség után, 51 évesen meghalt a dél-afrikai-osztrák sztártenor, Johan Botha. A Kurier című osztrák napilapban megjelent hírt csütörtökön erősítette meg Botha művészeti menedzsmentje. News--Terhes lett nevelőjétől egy intézetis kislányhttp://www.life.hu/news/20160908-magyar-nevelootthonban-terhes-lett-nevelojetol-az-egyik-lany.htmlA nevelőotthonban a kiszolgáltatott gyerekeket kihasználták a nevelőik, szadista vágyaikat élték ki az árva vagy félárva intézetiseken. Kiderült, hogy egyikük teherbe is esett! News--Büntetés-végrehajtás napja: legmegdöbbentőbb börtönök a világ körülhttp://www.life.hu/news/20160908-magyarorszagon-21-alkalommal-unnepli-a-buntetes-vegrehajtas-a-napjat-osszeallitas-a-fulop-szigeteki.html21. alkalommal ünnepli a büntetés-végrehajtás a szervezet napját, a Szent Adorján napot. Itthon jelenleg 29 börtön van, ezekben több mint 18000 fogvatartott tölti büntetését, ám közel sem olyan borzalmas körülmények között, mint például az El Salvador-i börtönben, ahová az őrök sem mernek belépni. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.