Nyomoznak az Alföld utcai gyermekotthonban történtek miatt

Forrás: Dreamstime -
gyermekotthon nyomozás Budapest szexuális visszaélés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember elején derült ki, hogy egy gyermekotthonban szexuális visszaélések történtek: a nevelők állítólag több zsebpénzért cserébe nemi aktust követeltek a gyerekektől. A rendőrség kiskorúak veszélyeztetése miatt büntetőeljárást indított az Alföld utcai gyermekotthonban történtek miatt.

A budapesti Alföld utcai gyermekotthonban a nevelők több zsebpénzért, ajándékért vagy játékokért cserébe szexuális szolgáltatásokat vártak a gyerekektől, akik között fiatalabbak és idősebbek is voltak. A jogvédők összesen 15 olyan fiatalt találtak, akik mertek beszélni az ott történt szörnyűségekről.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Később azt is állították, hogy egy lány teherbe esett az egyik nevelőtől.

A rendőrség büntetőeljárást indított kiskorúak veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Szeptember 9-én kezdték meg a nyomozást, már több tanút kihallgattak az ügyben. Korábban már indított vizsgálatot ez ügyben a rendőrség, de akkor nem találtak olyan bizonyítékokat, amik megerősítenék a szexuális visszaélések vádját.

Az intézményben történt belső ellenőrzések is lezárultak, eredmények nélkül.

Magánszemély is tett bejelentést az ügyben, a 44 éves férfit azonban azzal vádolták, csak le akarja járatni az intézményt, amiért eltiltották ott lakó 16 éves barátnőjétől - írja a Magyar Nemzet Online. A férfi a lapnak azt nyilatkozta, nem a személyes bosszúvágy motiválta. Állítása szerint a gyermekvédelmi főigazgatóságnak is jelezte, hogy a párját folyamatos jogsértések érték az intézményben, amit ő szóvá is tett. Ezután az intézet megfenyegette őt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.