Elfogták a több halálos áldozatot követelő burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját

Forrás: AFP -
lövöldözés Burlington
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogták szombat este az Egyesült Államok északnyugati részén lévő Washington államban a több halálos áldozatot követelő, előző napi burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját.

Az NBC televízió helyi híradójának információi szerint egy húszéves férfit fogtak el a Burlingtontól csaknem 50 kilométernyire délnyugatra fekvő Oak Harborban. A nagy erőkkel nyomozó rendőrség akciójáról és a gyanúsított kilétéről Mark Francis Washington állam rendőrségének szóvivője adott tájékoztatást.

Francis szerint az őrizetbe vett férfi nem spanyolajkú, ahogyan a rendőrség korábban gyanította, hanem törökországi születésű, húszéves és Arcan Cetinnek hívják. A török Adana városban született, de iskoláit már az Egyesült Államokban végezte, a néhány ezer lelket számláló kisvárosban, Oak Harborban él, és egy fűszerboltban dolgozik. Nem amerikai állampolgár, de legálisan, állandó lakosként, munkavállalási engedéllyel tartózkodik az Egyesült Államokban. Tettének okairól a rendőrség egyelőre nem mondott semmit.

Forrás: AFP

A férfi péntek este lövöldözött egy burlingtoni bevásárlóközpontban. Három nő azonnal meghalt, egy 16 éves fiatal lány és egy férfi pedig szombatra virradóra a kórházban halt bele sebesüléseibe.
A bevásárlóközpont biztonsági kamerái rögzítették, amint a férfi bemegy a Macy's áruházba, és lövöldözni kezd, így még pénteken este a fotójával együtt kiadták a körözést ellene. Az áruházban megtalálták a gyilkos fegyvert is. A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei már péntek este közölték, hogy magányos gyilkosról van szó, és kizárható a terrorakció. A rendőrségi szóvivó ezt szombaton éjjel ismét megerősítette. Steve Sexton, Burlington polgármestere nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a csöndes és nyugalmas kisváros élete mindörökre megváltozott. Burlington Seattle várostól mintegy száz kilométerre északra fekszik.

Hatalmas robbanás történt Budapest belvárosábanhttp://www.life.hu/news/20160925-hatalmas-robbanas-tortent-budapest-belvarosaban-a-terez-korut-es-kiraly-utca-keresztezodeseben.htmlRobbanás történt szombaton késő este 22:30 körül a budapesti Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két gyalogosjárőre megsérült, mindkettőjüket kórházba vitték. Úgy tudjuk, legalább egyikük, egy nő sérülése súlyos. News--Hatalmas botrány a királyi családban - Ellopták Pippa Middleton intim fotóithttp://www.life.hu/news/20160924-elloptak-katalin-huganak-pippa-middleton-fotoit.htmlEgy hacker ellen nyomoz a rendőrség, aki feltörhette Katalin hercegnő húgának, Pippa Middletonnak a telefonját, benne 3000 privát fényképpel. A képtolvaj a fotókat egyébként 17 256 000 forintnak megfelelő fontotért a The Sunnak ajánlotta fel. NewsOrigoNégy halottja és két sebesültje van az amerikai bevásárlóközpontban történt lövöldözésnekhttp://www.life.hu/news/20160924-harom-halottja-es-ket-sebesultje-van-az-amerikai-bevasarlokozpontban-tortent-pentek-esti.htmlNégy halottja és két sebesültje van a Washington államban helyi idő szerint péntek este történt lövöldözésnek. News--Meghalt Jon Polito, a Coen testvérek testvérek kedvelt karakterszínésze http://www.life.hu/news/20160902-meghalt-jon-polito-a-coen-testverek-testverek-kedvelt-karakterszinesze-a-gyilkos-utcak-es-a-horror.htmlA színész hatvanöt éves volt. A gyászhírt John McNaughton rendező tudatta a világgal, aki a Gyilkos utcák és A horror mesterei című sorozatokban dolgozott együtt vele.NewsOrigoPénteken és szombaton éjjel több száz hullócsillag teljesíti a kívánságaidathttp://www.life.hu/news/20160812-penteken-es-szombaton-este-ismet-lathato-lesz-a-perseidak-neven-ismert-jol-lathato-meteorraj-a.htmlPénteken este ismét látható lesz a Perseidák néven ismert, jól látható meteorraj, amit mi egyszerűen hullócsillagoknak hívunk. News--Nem jár a hétvégén a 4-6-os villamoshttp://www.life.hu/news/20160924-budapesten-a-nagykoruton-nem-jar-a-4es-6os-villamos-a-hetvegen.htmlFelújítás miatt egész hétvégén nem közlekednek a nagykörúti villamosok a fővárosban, a 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.