Elítélték a magyar válogatott futballistát, Fitos Józsefet

Forrás: Dreamstime -
magyar válogatott Fitos József bíróság csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy év hat hónap börtönre ítélte a Szentendrei Járásbíróság az egykori válogatott futballistát, Fitos Józsefet kétrendbeli csalás miatt. Az ítélet végrehajtását viszont három év próbaidőre felfüggesztette.

Nem jogerős ítélet született Fitos József, az egykori válogatott focista ügyében. A sportolót kétrendbeli csalással vádolták, az ügy hosszú ideje húzódik. Egyik barátja adott át neki több mint 3 millió forintot, de a pénzt nem tudta visszafizetni a sportoló. Az elsőfokú eljárásnak vége, de a kedvezőtlen ítélet ellenére Fitos József bízik abban, hogy felmentik.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

"Meglepett a döntés, természetesen fellebbeztem az ügyben hozott, fél évvel ezelőtti ítélet ellen.

Most is biztos vagyok abban, hogy a benyújtott dokumentumok alapján az eljárás végén nekem adnak igazat.

Az illető, aki az ügyet elindította, megvásárolta a feleségem tulajdonában lévő telket, de a mai napig nem fizette ki a vételárat, ő okozott nekünk kárt, majd olyan összeget követelt, amelyet nem vagyok hajlandó elfogadni. A jogerős bírósági ítélet után minden iratot nyilvánosságra fogok hozni" - mondta a focista a Blikknek. A bíróság azonban az elsőfokú ítélet alapján úgy véli, a volt válogatott 2007-ben és 2008-ban úgy kért pénzt ismerőseitől, hogy

tisztában volt vele, nem tudja majd visszafizetni az összeget.

Cserébe pedig olyan ingatlant kínált, ami nem is az ő nevén volt bejegyezve. A két károsult közül az egyikük megkapta az összeg egy részét, és neki folyamatosan törleszt is a focista, ám a másiknak még tartozik, számára közel négymillió forintot és mintegy egymilliós kamatot ítélt meg a hatóság.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

"Felemás érzéseim vannak az ítélettel kapcsolatban. Persze örülök annak, hogy a bíróság nekem adott igazat, mindvégig tudtam, hogy ennek így kell lennie. Ugyanakkor nem tudom, látok-e valamit viszont a pénzemből, hiába él valaki láthatóan jól, ha lefoglalható vagyontárgya nincs.

Csak az jelentene megoldást, ha a törvény keményen büntetné a nem fizetést.

Az egész ügyben egyébként az fáj nekem a legjobban, hogy az az ember, akit én a barátomnak hittem, a bíróság előtt a szemembe hazudott" - mondta a károsult.

Gyanús csomag miatt lezárták a Teréz körutathttp://www.life.hu/news/20160927-gyanus-csomag-miatt-lezartak-a-terez-korut-nyugati-ter-fele-vezeto-oldalat.htmlGyanús csomag miatt lezárták Budapesten a Nagykörutat az Oktogon és a Nyugati tér között. A csomagot tűzszerészek megvizsgálták, a forgalom újraindult.News--Pénzt fizetett a szexért a 13 éves kisfiúnak (18+)http://www.life.hu/news/20160927-penzt-fizetett-a-szexert-a-37-eves-ferfi-a-13-eves-keszthelyi-kisfiunak.htmlBüntetőeljárás indult szexuális visszaélés miatt a Győrhöz közel élő férfi ellen, aki az interneten megismert 13 éves keszthelyi kisfiúval létesített szexuális kapcsolatot pénzért cserébe. News--Itt a videó a Teréz körúti robbanásról: durva felvételek! (+18)http://www.life.hu/news/20160926-terez-korut-robbanas-videofelvetel-kerult-nyilvanossagra-a-rendorseg-segitseget-ker.htmlA Police.hu oldalára került fel az a felvétel, melyen látható a halászkalapos elkövető és az utolsó másodpercekben a robbantás is. News--Meghalt Pálinkás György író, költőhttp://www.life.hu/news/20160926-meghalt-palinkas-gyorgy-iro-kolto-70-eves-koraban.htmlHetvenéves korában hunyt el Pálinkás György, aki ismert író, költő és szerkesztő volt, a Kijárat Kiadó alapítója és igazgatója. NewsOrigoHollywood gyászol: elhunyt az Apácashow sztárja, Bill Nunnhttp://www.life.hu/news/20160926-bill-nunn-elhunyt-a-sztar-62-eves-volt-pokember-egyik-szovetsegeset-jatszotta.htmlHatvankét éves korában meghalt Bill Nunn. Bár évek óta küzdött a rákkal, szeptember 24-én, szombat reggel mégis elragadta a gyilkos kór. News--Elmenekült a cápa elől egy 17 éves fiú- kis híján odaveszett http://www.life.hu/news/20160926-csipon-harapta-a-17-eves-fiut-a-tengeri-ragadozo-a-fiu-majdnem-meghalt.htmlNem egészen két éven belül ez már a negyedik súlyos cápatámadás ugyanazon az ausztráliai strandon. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.