Teréz körúti robbantás robbantás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tudni, csaknem 800 bejelentést kapott eddig a rendőrség, 53 fotót és videót töltöttek fel a Police.hu-ról is elérhető oldalra a robbantással kapcsolatban. Nem fejeződött be azoknak a felvételeknek az elemzése sem, amelyeket a térfigyelő kamerák szeptember 24-én készítettek a robbantó mozgásáról.

Annak, hogy még mindig tart az elemzés, egyebek között az az oka, hogy folyamatosan nő az a terület, amelyet a merénylő valódi vagy lehetséges útvonalaként azonosítanak, és ezzel további felvételeket kell átnézniük a rendőröknek, ám

a viszonylagos lassúság fő oka a szakértők szerint az, hogy korszerűtlenek a kamerarendszerek

– írja a Magyar Időkre hivatkozva az Origo.

Felismerték a Teréz körúti robbantót: bombával ment boltba Forrás: TV2

A lap szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága múlt heti zárt ülésén is beszélhettek a kamerák elavultságáról, hiszen utána Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke azt javasolta, hogy a jövőben költségvetési forrást különítsenek el a térfigyelő rendszerek korszerűsítésére, ami megkönnyíti a nyomozást a hasonló esetekben.

Magyarországon 140 ezer térfigyelő kamera üzemelhet, ebből mintegy 40 ezer Budapesten.

Ezeknek csak egy részét működteti a rendőrség vagy valamely más hatóság, ezek általában korszerűek. A többi önkormányzati rendszer, illetve magáncégek, pénzintézetek, üzletek térfigyelő rendszerei, amelyek döntően elavultak, csak az alapfunkciónak felelnek meg; rögzítik és tárolják a történteket – mondta Orosz Ferenc adatvédelmi és biztonságtechnikai szaktanácsadó.

Forrás: Police.hu

A lapnak egy szakértő elmondta, hogy az elavult térfigyelő rendszerek nehezen visszanézhetők.

Keresni csak úgy lehet bennük, hogy egyenként végignézik az adott időszakban készült fotókat, ami óriási időpocsékolás.

Ezzel szemben az intelligens rendszerek csak egy felvételt készítenek percenként, ha nem történik semmi a megfigyelt területen. Kereséskor csak a vizsgálandó időkeretet kell megadni, és a program azonnal kiadja azokat a felvételeket, amelyek információt adhatnak a nyomozás szempontjából.

Katalin, Vilmos és Harry a London Eye-on jótékonykodtakhttp://www.life.hu/news/20161010-katalin-vilmos-es-harry-herceg-a-london-eye-on-jotekonykodott-ime-a-friss-fotok.htmlIzgalmas napot tudhat maga mögött Vilmos, Harry és Katalin hercegnő. News--Reggeli szájrapuszi a főnöknek: így köszönnek a női dolgozók a munkahelyükönhttp://www.life.hu/news/20161010-egy-kinai-munkahelyen-szajrapuszival-kell-koszonni-a-fonoknek.htmlNagyon szokatlan csapatépítő ötlettel állt elő egy kézműves söröket előállító cég főnöke: minden női alkalmazottnak reggel szájrapuszival kell köszöntenie őt. NewsOrigoGyászol II. Erzsébet királynőhttp://www.life.hu/news/20161010-13-ev-utan-el-kellett-altatni-szeretett-kutyajat-ii-erzsebet-kiralynonek.html13 évesen, betegség elhunyt Holly-t, II. Erzsébet királynő idős kedvencét, aki még egy reklámban is szerepet kapott. News--Pedofilnak adta a gyermekét, hogy droghoz jusson http://www.life.hu/news/20161010-eladta-a-hat-eves-kisfiat-egy-no-hogy-drogot-kapjon-pedofil-vette-meg.htmlOlga Maria Bojorez Rodriguez valószínűleg soha többé nem láthatja a gyermekét. A szörnyű tettéért sok év börtön vár rá. News--Újabb remek hír mára: elfogták a hírhedt pokolgépkészítőthttp://www.life.hu/news/20161010-a-22-eves-sziriai-dzsaber-al-bakrt-szombat-ota-volt-szokesben.htmlA 22 éves Dzsaber al-Bakrt szombat óta volt szökésben. A férfi a hírek szerint a berilini repülőtéren készült robbantani. News--Tragédia! Autóbalesetben vesztette életét a fiatal futballista http://www.life.hu/news/20161010-autobalesetben-vesztette-eletet-a-21-eves-noi-focista-az-eskuvojere-keszult.htmlA 21 éves játékos éppen hazafelé tartott, amikor a baleset történt. Az autója teljesen összetört, csakúgy mint a másik gépjármű, amelyben mindkét utas szintén életét vesztette. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.