Botrány! A játéktól is eltiltották a sztárteniszezőt

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
büntetés Nick Kyrgios eltiltás teniszező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lement a pályáról és a bírónak is beszólt a világklasszis teniszező, Kyrgios. A szövetség 25 ezer dolláros (7 millió forintos) bírsággal büntette és a játéktól is eltiltotta a nagyszájú sportolót.

A 21 éves Kyrgios a világranglista 14. legjobb játékosa, akit mindenki fantasztikus tehetségnek tart, ám a lelátókon mégsem kiemelkedő játékáról, hanem leginkább pofátlan viselkedéséről beszélnek. A múlt héten például meg sem várta, hogy játékostársa visszaüsse a labdát. Mivel vesztésre állt

egyszerűen lesétált a pályáról.

Forrás: AFP/Adrian Dennis

Egy szurkoló be is szólt Kyrgiosnak, hogy tisztelje meg a közönséget. Ezután a sportoló a nézőnek is visszaszólt: "Ide akarsz jönni játszani?

Inkább ülj le, fogd be a szád, és bámuld a meccset!"

Ez nem volt elég, még a bírót sem kímélte: "Szóljon, hogy vége a pihenőidőnek, játszunk, aztán menjünk haza!"- írja a Bors.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Nick Kyrgios elárulta: "Nem tudják, min megyek keresztül. Ha ilyen nagy tudói a tenisznek, miért nem játszanak, miért nem olyan sikeresek, mint én?

Az ő választásuk, hogy engem akarnak nézni, pedig tudják, hogy kiszámíthatatlan vagyok."

A profi férfi teniszezők szövetsége (ATP) viselkedéséért legalább három játékhétre szóló eltiltással és 25 ezer dolláros (7 millió forintos) bírsággal büntették a játékost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.