A csepeli tanárgyilkos áldozatának Takács Józsefnek özvegye hallotta férje utolsó szavait

Forrás: Dreamstime -
gyilkosság Csepel hangfelvétel tanár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekkel ezelőtt a csepeli gazdasági igazgatót, Deme Gábort sikkasztásért elbocsátották, ezért állt bosszút. Az iskola gondnokával ölette meg az igazgatót és az éppen a társaságában tartózkodó Papp Lászlót. Az esetről hangfelvétel készült, így hallhatta az özvegy férje utolsó szavait.

2009 januárjában gyilkolta meg az iskola gondnoka, Kun László az igazgatót, Takács Józsefet és a társaságában tartózkodó tanárt, Papp Lászlót. A bosszút Deme Gábor tervelte ki, őt ugyanis korábban sikkasztásért elbocsátották gazdasági igazgatói állásából. A kegyetlen tett egy megbeszélésnek indult, az elkövetők nem sejtették, hogy hangfelvétel készült az esetről.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Eddig nem került ki ennek leirata, de Vujity Tvrtko új könyvében olvasható, valamint az is kiderül, hogy Takács József özvegye is hallhatta a felvételt.

"Akkor nekem is vége lett az életemnek.

A mai napig, amikor elmegyek a bolt előtt, ahol Deme a gyilkosság után vizet vett, megátkozom. Ezt senki nem tudja megérteni, hogy milyen az, amikor nincs. Hogy vége. Elvette az életemet nekem is az a szemét, tönkretette a családot. A gyerekek évekig féltek utána. Iszonyú ez az egész" - idézi a Blikk az özvegy szavait.

"A lövésig hallottam. Nem tudtam és nem is akartam tovább.

Én voltam az, aki Jóskának tanácsolta, hogy vigyenek diktafont erre a megbeszélésre. Mondtam neki, hogy vegyenek fel mindent, mert Deme egy szemét, egy gonosz ember.

A gyerekeim és az unokáim tartanak életben, azért élek, mert ők vannak,

de azt egyszerűen sosem lehet elfogadni és megérteni, hogy Jóska nincs többé" - mondta megtörve a nő, aki engedélyt adott Tvrtkónak, hogy nyilvánosságra hozza a leiratot. Kiderül, hogy Takács József és Deme Gábor megbeszáláse feszült hangulatban zajlott, a lövés előtt közvetlenül azon egyezkednek, hogy a volt gazdasági igazgató vigyen be egy dobozt másnap, amibe belepakolhatja a cuccait. Ezután a lövés hallatszik és az, ahogy a másik áldozat könyörög az életéért.

Deme: Hát én mondtam, hogy holnap jönnék akkor egy doboz.
Takács: Hát akkor el tudod hozni...
Lövés dördül, test zuhan.
Papp: Ne lőj le, Tamás, légy szíves!
Kun: Fordulj meg!
Papp: Légy szíves!
Kun: Nem lőlek.
Papp: Nem akarok most így meghalni előtted!
Kun: Nem lőlek le, a k**va anyádat, elmondom, mit kell csinálni!
Papp: Értettem.
Kun: Akkor már rég lelőhettelek volna.
Papp: Nincs nálam az irodakulcs, minden a Takácsnál volt.
Kun: Vedd el őtőle.
Papp: Nem tudom, hogy hol van!
Kun: Vedd el!
Papp: Keresem, Tamás, esküszöm, hogy keresem. Keresem...
Kun: Hozd ide a táskáját! Az ő táskáját hozd!
Ezután két lövés dördült, ami Papp László halálát jelentette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.