Teréz körúti robbantás merénylet Budapest apa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrségnek sikerült elfognia a Terét körúti robbantással gyanúsítható férfit, de a merénylő édesapja nem hiszi, hogy valóban a fia a tettes. Szerinte csak vaktában lövöldöznek, a szomszédok viszont több gyanús esetről is beszámoltak a fiúval kapcsolatban. 

Elfogták a szeptemberi Teréz körúti robbantással gyanúsítható férfit, a TEK az otthonában ütött rajta a merénylőn. Állítólag egy csellel bizonyosodtak meg arról, hogy valóban ő a tettes, csak ezután vonultak ki a karmacsi házhoz. Házkutatást tartottak, de a férfi édesapja nem hiszi, hogy a fia követte volna el a merényletet, annak ellenére, hogy a szomszédok több gyanús esetről is beszámoltak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Vaktában lövöldöznek" – mondta a Borsnak Papp László, vagyis a feltételezett merénylő apja, de nem akart nyilatkozni. Annyit azért még elmondott, hogy őt nem hallgatták ki, csak közölték az eljárás tárgyát, majd házkutatást tartottak. A szomszédok viszont beszédesebbek voltak, ők több gyanús esetről is beszámoltak a fiúval kapcsolatban.

"Még nyár volt, úgy este 10 óra körül, amikor valami óriási robajt, egy robbanást hallottunk.

Másnap látom a zsindelyt, valami eltalálta, az egyik kéményemből egy darab hiányzott. Az ördög tudja, mi volt" – mondta az egyik szomszéd. Egy másik falusi pedig gyújtogatásokról számolt be.

"Egy időben, éveken keresztül voltak itt gyújtogatások.

Vagy tíz hegyet, rétet gyújtottak fel, két kilométeres körzetben. Volt rendőrségi ügy is, de a tettes sosem lett meg" – árulta el a férfi. Állítólag a lakosok rendszeresen hallottak veszekedést, ordibálást a házból, és sokan gondolják ott úgy, hogy az apa bújtatta a fiát. "Egy apa azonnal felismeri a fiát, ha csak az arca egy részletét is látja. Ez ösztön" – véli az egyik férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.