Meghalt a Mount Everest első női meghódítója

Forrás: Thinkstock -
Mount Everest hegymászás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Tabej Dzsunko, aki a nők közül elsőként hódította meg a Mount Everestet - adta hírül a japán média.

Tabej csütörtökön hashártyadaganatban halt megy egy Tokió közeli kórházban. A japán nő több mint 40 éve, 1975. május 19-én jutott fel a világ csúcsára oxigénpalack segítségével. Ő volt a 36. hegymászó, akinek sikerült meghódítania a Csomolungmát. 1992-ben ő lett az első nő, aki a hét kontinens hét legmagasabb csúcsát megmászta.
A Kyodo hírügynökség szerint Tabej évente hat-hét hegyet mászott meg, a világ több mint 60 országának legmagasabb hegyeit hódította meg. Még akkor is hódolt a hegymászásnak, amikor négy éve rákot diagnosztizáltak nála.

Forrás: Thinkstock

Fegyveres rablás történt egy belga bevásárlóközpontbanhttp://www.life.hu/news/20161022-fegyveres-rablas-egy-belga-bevasarlokozpontban-rendorok-menekitettek-ki-embereket.htmlRendőrök menekítettek ki embereket egy bevásárlóközpontból szombaton egy fegyveres rablás idején a belga fővárostól, Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekvő Chatelineau településen - jelentette a helyi sajtó. News--Hatalmasat változik az időjáráshttp://www.life.hu/news/20161022-hatalmasat-valtozik-az-idojaras-oktober-vegen.htmlMég van remény arra, hogy kicsit élvezhessük az októberi nap sugarait. News--SOKKOLÓ! Így adták vissza a bérlők a tulajnak a lakásthttp://www.life.hu/news/20161008-igy-adtak-vissza-a-berlok-a-tulajnak-a-lakast.htmlEgy kétgyermekes anya hagyta így a bérelt lakást. Állítólag. Mi azért reménykedünk, hogy a történet sántít valahol. News--Halálra égett egy idős férfi Gödönhttp://www.life.hu/news/20161022-halalra-egett-egy-idos-ferfi-godon-egy-elszenesedett-holttestet-talaltak.htmlEgy idős férfi elszenesedett holttestére bukkantak szombat reggel Gödön, a Kálmán utca egyik lakásában - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. News--A Csellengőkben is keresték anno a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjáthttp://www.life.hu/news/20161022-a-csellengokben-is-kerestek-anno-a-terez-koruti-robbantas-gyanusitottjat-laszlot.htmlViharos gyermekkora lehetett a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának. Olyannyira, hogy az ő és lánytestvére fotója még a Csellengők című, eltűnt gyermekekről szóló műsorban is szerepelt egykor. NewsOrigoFelfüggesztik a Népszabadság kiadásáthttp://www.life.hu/news/20161008-felfuggeszti-a-mediaworks-a-nepszabadsag-kiadasat.htmlA kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig azért, hogy "valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni" - közölte a társaság szombaton az MTI-vel. A nol.hu oldala hibaüzenetet ad: a szolgáltatás nem elérhető. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.