Újabb merényletre készült a Teréz körúti robbantó?

Forrás: TV2 -
öngyilkos Teréz körúti robbantás robbantó öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kizárt, hogy újabb robbantásra készült a Teréz körúti merénylet elkövetésével gyanúsítható férfi. A házkutatás során ugyanis robbanóanyagokat találtak otthonának pincéjében, egyes források szerint pedig kész bombát is.

A Nagykanizsa melletti Homokkomáromban, egy helyi pincében lakott március óta a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, akinél robbanóanyagokat találtak a napokban - írja az MTI a Zalai Hírlapra hivatkozva. A férfi előéletéről és gyerekkoráról kikerült hírek alapján nem tartják kizártnak a kriminálpszichológusok, hogy önmagával is végezni akart.

Forrás: TV2

"A fiatalkorban átélt traumák okozhatnak olyan pszichés problémákat, amelyek idáig vezetnek. Ha a szakértői vizsgálat azt fogja kimutatni, hogy pszichés betegségben szenved az elkövető, az akár büntethetőséget kizáró ok is lehet. Ha valamilyen személyiségtorzulás áll fenn nála - amely megakadályozza abban, hogy felmérje tettének súlyát -, ez enyhítő körülménynek számíthat" - mondta a Best Magazinnak dr. Végh József kriminálpszichológus utalva arra, hogy édesapja elrabolta kiskorában a gyanúsítottat. A családhoz közel álló ismerős szerint azonban a gyerekek jobb helyen voltak az apjuknál akkoriban. "Nem véletlen, hogy a bíróság neki ítélte a kicsiket. Az okokról nem szeretnék beszélni, de legyen annyi elég, hogy a gyerekek az apjukat imádták" - mondta az illető a magazinnak.

A Teréz körúti robbantó nagybátyja szerint nem az unokaöccse volt a tettes

A rendőrség elfogta a Teréz körúti robbantással gyanúsítható személyt, akiről sok minden kiderült az elmúlt időszakban: megpróbáltatásokkal teli gyerekkora volt, a Csellengőkben is szerepelt. Nagybátyja szerint nem követhette el azt, amivel gyanúsítják.Szerinte ez nem vall a férfira.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.