Így kell átállítani az órákat a hosszú hétvége folyamán

Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard -
óraátállítás téli időszámítás hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégén, egészen pontosan hétfőn elkezdődik a téli időszámítás.

Október 30-án, vasárnap éjjel 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára, ekkor veszi kezdetét a téli időszámítás.

Az Origo cikke szerint Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) évek óta méri és elemzi az óraátállítás körüli napok fogyasztási adatait. Ezekből az látszik, hogy az óraátállítással évi mintegy 100-120 ezer megawattóra villamos energiát spórolunk, ami megfelel egy közepes magyar város éves fogyasztásának.

Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

Az óraátállítás haszna a környezetvédelemben is látható: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár. Az óraállításhoz igazodik az éjszakai járatok közlekedése: a legtöbb járat menetrendjében nem kell változásra számítani, azonban néhány éjszakai busz egyedi menetrend szerint indul.

Több mint száz tini lányt zaklatott szexuálisan egy férfihttp://www.life.hu/news/20161028-tobb-mint-szaz-tini-lanyt-zaklatott-szexualisan-egy-sved-ferfi.htmlTöbb mint száz, nagyrészt kiskorú lány elleni szexuális visszaélés vádjával hét év börtönbüntetésre ítéltek pénteken egy 47 éves férfit Svédországban.News--Elhunyt az ismert magyar filmproducer, Angelusz Ivánhttp://www.life.hu/news/20161028-angelusz-ivan-filmproducer-meghalt-tragikus-hirtelenseggel.htmlNegyvenkilenc éves korában, tragikus hirtelenséggel, pénteken elhunyt Angelusz Iván filmproducer – közölte a család az MTI-vel. NewsOrigoElhunyt a Jóbarátok egyik híres operatőrehttp://www.life.hu/news/20161028-jobaratok-elhunyt-az-egyik-operator-vernon-kifer-halalanak-oka-eddig-ismeretlen.htmlA szakember több mint tíz évadában dolgozott együtt a sorozat csapatával. A hollywoodi operatőr mindössze 63 éves volt. News--Újabb merényletre készült a Teréz körúti robbantó? http://www.life.hu/news/20161028-a-terez-koruti-robbanto-ujabb-merenyletre-keszulhetett-bombat-talaltak-nala.htmlNem kizárt, hogy újabb robbantásra készült a Teréz körúti merénylet elkövetésével gyanúsítható férfi. A házkutatás során ugyanis robbanóanyagokat találtak otthonának pincéjében, egyes források szerint pedig kész bombát is. NewsOrigo14 év börtön várhat az afgán lányra: a menekültek jelképe volthttp://www.life.hu/news/20161028-hamis-papirokkal-elt-pakisztanban-az-afgan-lany-14-ev-bortont-kaphat.html1985-ben került a National Geographic címlapjára egy világító szemű menekült lány, aki a kirekesztettek jelképévé vált. Azóta azonban több mint 30 év eltelt, és a nőnek attól kell tartania, hogy börtönbe kerül Pakisztánban, ugyanis hamis iratokkal tartózkodott az országban. News--Rémisztő történet: randiműsorban is feltűnt az ismert sorozatgyilkoshttp://www.life.hu/news/20161027-randimusorban-is-feltunt-az-ismert-sorozatgyilkos-rodney-alcala.htmlRodney Alcala lelkén jópár nő halála szárad, ám ami igazán ijesztő a férfi történetében, az az, hogy évtizedekkel ezelőtt egy randiműsorban is szerepelt. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.