Megvan az 50 ezer like a BGE-s hallgatóknak - Így reagált az egyetem

Forrás: BGE -
vizsga marketing BGE lájk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, komoly közösségi küldetésért kampányolnak a BGE diákjai, 50 ezer lájkért cserébe nem kell vizsgázniuk. A hír kapcsán az intérmény sajtóközleményt adott ki. 

A Budapesti Gazdasági Egyetem egyik pénzügy és számvitel szakos hallgatója csütörtökön 10 óra 20 perckor posztolt egy bejegyzést Facebookon. Ebben arra kérte ismerőseit, lájkolják a bejegyzését, hiszen ha csoporttársaival eléri az 50 000-es határt, megajánlott jegyet kaphatnak, így egy vizsgával kevesebb teher nyomja majd a vállukat. A bejegyzés futótűzként terjedt az interneten, másnap késő délutánra a hallgató bejegyzését már közel 52 000-en lájkolták.

Forrás: BGE

A BGE hallgatói a Marketing alapjai tárgy keretében ebben a félévben először kaptak lehetőséget arra, hogy a közösségi médiában kivitelezett kampánnyal megajánlott jegyet szerezhessenek. A rendkívül sikeresnek bizonyult aktivitás azonban nem jelenti automatikusan a tárgy teljesítését. A kampányban részt vevő hallgatók a pozitív és negatív tapasztalataikról, a szakmai következtetéseikről esettanulmányt állítanak össze, amelyet prezentálnak is az adott kurzuson. A témáról készített tudományos dolgozattal a soron következő Tudományos Diákköri Konferencián is terveznek indulni, így használva fel a konkrét történetet egy tudományos munka alapjául.

„A Budapesti Gazdasági Egyetem mindig is híres volt gyakorlati szemléletű oktatásáról. Minden vállalat és vállalkozó pontosan tudja, hogy a közösségi médiában széles tömegeket érintő, aktivitásra ösztönző tartalmat előállítani, azt a megfelelő időben megosztani, és a terjedést támogatni nem könnyű feladat.

Épp az elmúlt napokban kibontakozott vita is hozzájárult ahhoz, hogy a hallgatók számos tapasztalatot szerezzenek. Gondoljunk csak a pozitív, negatív hozzászólások, vagy az általában minden bejegyzés alatt megjelenő „trollok" kezelésére. A gyakorlati tapasztalatok tudományos igényű feldolgozásához pedig minden, a félév során tanult ismeretüket fel kell majd használniuk, így biztos vagyok benne, hogy a hallgatók reális érdemjeggyel zárják majd a félévet. Különösen, hogy a kampányban érintett hallgatóink korábban kitűnően teljesítettek. Ugyanakkor az esetből mi is tanultunk, és a jövőben a feladatok kiadásakor és kommunikálásakor érdemes körültekintőbben eljárnunk"

- mondta el Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Megvan az 50 ezer like a BGE-s hallgatóknak - Így reagált az egyetemhttp://www.life.hu/news/20161105-megvan-az-50-ezer-like-a-bge-s-hallgatoknak.htmlAhogy megírtuk, komoly közösségi küldetésért kampányolnak a BGE diákjai, 50 ezer lájkért cserébe nem kell vizsgázniuk. A hír kapcsán az intérmény sajtóközleményt adott ki. NewsOrigoSúlyos hibát követett el Dani Mathers Playboy-modell: börtönbe mehethttp://www.life.hu/news/20161105-dani-mathers-playboy-modell-testszegyenitessel-es-a-maganelet-megsertesevel-vadoljak.htmlAkár hat hónap börtönbüntetéssel is sújthatják Dani Mathers Playboy-modellt, aki egy edzőtermi fotóval kigúnyolta egy idős nő testét.NewsOrigoSzexbotrányba keveredett a politikus - Veszélyben a karrierje (18+)http://www.life.hu/news/20161105-ben-howlett-brit-parlamenti-kepviselo-szexbotranyba-keveredett.htmlAz is­mert kép­vi­selő ál­lí­tó­lag egy meleg párt mo­lesz­tált egy zsú­folt klub­ban. Az esetről a The Sunszámolt be, hozzátéve, a férfi egész po­li­ti­kai kar­ri­erje ve­szélybe kerül. NewsOrigoHalott nőt találtak a Margitszigetenhttp://www.life.hu/news/20161101-halott-not-talaltak-a-margitszigeten-futok-bukkantak-ra.htmlA Hírpress információi szerint egy pad mellett feküdt a test. NewsBeismerő vallomást tett a ceglédi nő, aki halálra verte kisfiáthttp://www.life.hu/news/20161101-beismero-vallomast-tett-a-cegledi-no-aki-halalra-verte-kisfiat-vasarnap-ejjel.htmlŐrizetbe vettek egy 31 éves ceglédi nőt, akit egyéves kisfia megölésével gyanúsítanak - közölte kedd reggel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Később megszólalt a kisfiú édesapja is. A nő beismerő vallomást tett. NewsTöbb mint száz tini lányt zaklatott szexuálisan egy férfihttp://www.life.hu/news/20161028-tobb-mint-szaz-tini-lanyt-zaklatott-szexualisan-egy-sved-ferfi.htmlTöbb mint száz, nagyrészt kiskorú lány elleni szexuális visszaélés vádjával hét év börtönbüntetésre ítéltek pénteken egy 47 éves férfit Svédországban.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.