Az idei ősz első havazására is számíthatunk a héten

Forrás: Cultura Creative/Hugh Whitaker -
meteorológia havazás időjárás havas eső előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Köpönyeg.hu szerint a héten már számolnunk kell a havazás esélyével.

A mai napon felszakadozni látszik a felhőzet, több helyen is kisüt majd a nap, ám a Dunántúl nyugati részében továbbra is tartós felhőzet lesz a jellemző. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul, míg a maximum 7 és 13 fok között várható.

Kedden többnyire felhős időre ébredünk, helyenként, kis körzetekben fog csak előbújni a nap. Sok helyen várható eső, zápor, a Dunántúl magasabban fekvő területein

havas esőre, havazásra is lehet számítani.

Sok felé megélénkülhet a szél is. Az északi minimum hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul, míg délen 3-6 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 5-6 fok közé kúszik fel, a Tiszántúlon pedig 9-10 fok körüli értékre számíthatunk.

Szerdán, a délelőtti órákban a Tiszántúlon is felszakadozik a felhőzet, melyet napos idő követ majd, helyenként némi futó záporral. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, nyugaton lesz némiképp hűvösebb idő. Napközben 5 és 9 fok közötti felmelegedésre készülhetünk.

Portrait of woman enjoying winter Forrás: Cultura Creative/Hugh Whitaker

Csütörtökön változó időjárás lesz a jellemző, helyenként erős felhőzettel, gyenge esőzéssel, máshol pedig napos időszakokkal. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 közötti hőmérséklettel kalkulálhatunk, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 2-8 fok között alakul.

Pénteken reggeli ködfoltok jelenhetnek meg, melynek feloszlása után elszórtan eső és zápor is kialakulhat. Az Északi-középhegység térségében

havas esőre és gyenge hóhullásra is

számíthatunk.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 1 fok közé esik, a legmagasabb nappali értékek pedig 2-6 fok között várhatóak.

A hétvégén mindvégig erősen felhős idő van kilátásban. Szombaton csak szórványosan, míg vasárnaptól pedig egyre többfelé várható zápor, eső, helyenként a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet szombaton mínusz 2 és plusz 3 között alakul, vasárnap mínusz 1 és plusz 5 fok közé tehető. A nappali maximum szombaton 5-10, vasárnap 5-11 fok közé szökik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.