Ma van a Black Friday és a Ne vásárolj semmit nap is

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
ne vásárolj semmit péntek November Black Friday
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már Magyarországon is több mint másfél évtizede hirdetnek egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó péntekjén. Idén ez egybeesik a Black Friday-jel, ami köztudottan arra hivatott, hogy tömegeket csábítson a boltokba!

Itthon először 2004-ben tartották meg a Ne vásárolj semmit! Napot. November utolsó péntekjén tehát egyszerű a dolgunk: becsukva tartjuk a pénztárcánkat, és még csak bolt közelébe se megyünk. Ez némi előregondolkodást igényel, de összességében egy napig nem vásárolni nem jelenthet olyan nagy kihívást.

Ma van a Black Friday és a Ne vásárolj semmit nap is - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez a mozgalom igazából egy összefogás a krónikus túlfogyasztás ellen, ami rengeteg probléma okozója. Ezért tagadják meg már több mint egy évtizede november utolsó péntekjén a vásárlást, ami idén hatalmas erőpróba, ugyanis a Ne vásárolj semmit! Nap egybeesik a Balck Friday-jel! Utóbbi a kisebb-nagyobb leértékelésekkel csábítja a boltba a vásárlók tömegeit, míg előbbi csendesen arra ösztönözné az embereket, hogy legalább ezen az egy napon felejtsük el a boltokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.