A héten beköszöntött az igazi tél havazással

Forrás: MTI/Varga György -
havazás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Novembr végével elékrezett az igazi tél is. Mínuszok, havazás és zimankó várható erre a hétre.

Megérkezett a tél és van remény arra, hogy fehér Karácsonyunk legyen. A héten biztosan esni fog az ország több területén is a hó.

Hétfő: A jobbára napos időjárás mellett számíthatunk hózáporokra is, valamint az ÉNy-i szél is megerősödik majd. Erős hidegfronti hatás várható, a frontérzékenyek készüljenek. reggel -1, délután maximum 4 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.
Kedd: A napos idő kedden is megmarad, de hózáporokba elvétve számítanunk kell- Kemény fagyra kelhetünk a reggeli órákban, -10 fokig is süllyedhet a őmérséklet, napközben maxmimum -3 fokra melegszik fel a levegő.

A héten havazásra, hózáporokra számíthatunk Forrás: MTI/Varga György

Szerda: A nap első felében még marad a napos idő, délutánra viszont megnövekszik a felhőzet, estétől havazásra lehet számítani. Reggel erős fagyok lehetnek, a nappali csúcsrték 3 fok körül alakul.
Csütörtök: Többnyire borult lesz az égbolt, többfelé számíthatunk esőre, szitálásokra, északon és északkeleten hó és havas eső is várható. Az időjárás viszont megenyhül 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk majd.
Péntek: Marad az enyhe de borús idő, többfelé fordul elő újabb eső és szitálás. átmenetileg gyengül a légmozgás, 6 fok körüli értékekre számíthatunk. - írja akoponyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.