Így él most Tánczos Gábor, aki a 11 éves Zsófi megöléséért ült

Forrás: Roger-Viollet/© Gaston Paris / Roger-Viollet/Gaston Paris -
gyilkosság börtön Tánczos Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nyolc éve annak, hogy Tánczos Gábor feltételesen szabadult, de képtelen új életet kezdeni. A 37 éves férfi és édesanyja Körmenden él, egy kis lakásban. Mindketten a vallásban keresnek menedéket.

"Nem vagyunk jól. Sajnos mind a kettőnknek tönkrement az élete. Azt megígérhetem, hogy minden eszközzel harcolni fogok a perújrafelvételért. Egyszer kimondja majd a hatóság is, hogy tévedtek"mondja Tánczos Gábor édesanyja a Blikknek, aki sosem kételkedett fia ártatlanságában. "A fiam nem dolgozik, és amíg én élek, nem is fog! Nagyon félek, hogy megölik, hiszen több fenyegetést is kaptunk. Egyszer maga a kislány egyik rokona jelentette ki, hogy végez Zsófia gyilkosával. Hogy engedjem így Gábort emberek közé? Nekem csak ő van, így nem kockáztathatok."

Képünk illusztráció Forrás: Roger-Viollet/© Gaston Paris / Roger-Viollet/Gaston Paris

Gábor már nem akar nyilatkozni, nem áll szóba a médiával, édesanyja azonban azt mondja, amikor csak tudja, el akarja mondani, hogy a fia ártatlan.

Tánczos Gábort 2002-ben ítélték el a 11 éves Zsófi meggyilkolásáért, akit 1998-ban találtak holtan az otthonában. A férfi korábbi beismerő vallomásait visszavonta, a bíróságon tagadta tettét.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.