Így lett a magyar hajléktalanból elismert festő Bécsben

Forrás: bakos-t.org -
hajléktalan Bécs festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi sikertörténet a magyar férfi esete.

Bakos Tamás egy nagykőrösi férfi, aki felszolgálónak tanult szülővárosában, majd felköltözött Budapestre, ám ismeretlen okok miatt utcára került. Hajléktalan éveit azzal töltötte, hogy hobbijának élt: festett.

Forrás: bakos-t.org

Mindent, amit talált, arra képeket kreált, lehetett az akár egy kartondoboz, különböző falemezek, vagy egy lomtalanításkor kihelyezett bútor hátlapja. Az ebből befolyó minimális összeget festékre költötte, hogy tovább hódolhasson szenvedélyének.

Forrás: bakos-t.org

Életének változását a Bécsben élő húgának köszönheti, aki megmutatta Tamás egy-egy festményét Walter Famlernak, egy ottani híres kulturális központ vezetőjének. A férfi látott fantáziát a magyar tehetség munkáiban, és az első kiállítását 2014-ben meg is rendezték.

Forrás: bakos-t.org

Apránként szponzor is került a férfi háta mögé, majd lakhatás, műterem és eszközök is a rendelkezésére álltak a további munkához. Tamás soha nem lesz egy "átlagos" festő, mert az elmúlt évek nyomot hagytak a gondolkodásmódjában. Emiatt mindig másképp fog gondolni a városra, utcákra, mint a többi ember, mert félig egy hajléktalan szemével szemléli a világot - tudta meg az ArtPortal.

Forrás: bakos-t.org

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.