Vidrabőrt árulnak a Vörösmarty téren

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
védett állat Vörösmarty tér állatvédők vidrabőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vidrabőrből készült falidíszt árusítanak a Vörösmarty téren. A probléma csak az, hogy a vidra védett állat. 

Lecsaptak a természetvédelmi őrök arra az árusra, aki a Vörösmarty téren vidrabőrből készült falidíszt árul a karácsonyi vásárban.

"Névtelen bejelentés alapján indultunk el, valaki kiszúrta a vásárban, hogy egy vidra bőréről van szó, és lefotózta. Egyértelműen felismerhető volt, hogy a fokozottan védett állat preparált bőre, amit falra kiakasztható díszként árultak" – nyilatkozta az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa, Némedi Edina.

Védett állat bőrét árusítják a Vörösmarty téren Forrás: MTI/Mohai Balázs

Némedi Edina vevőnek álcázta magát, és így érdeklődött az eladótól a portékát illetően. A hölgy állítása szerint az árus elmesélte, hogy saját maga készítette a falidíszt, ő nyúzta meg az állatot. - írta meg a HVG.

Az állatvédők jelzését követően a helyszínre érkezett a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, aki nyomban intézkedni kezdett az ügyben. Ekkor az eladó már nem állította, hogy maga végezte volna az állat megnyúzását, helyette azt állította, hogy egy szűcstől vette át a kész terméket.

A karácsonyi vásár szervezőjének állítása szerint minden évben szigorú pályázat útján dől el, hogy ki árulhat a Vörösmarty téren és ki nem. Az esettel kapcsolatban azt közölték, hogy ha valóban védett állat bőrét árusították a standon, úgy az eladó jövőre nem kap engedélyt a kitelepülésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.