Alakul a botrány! Ismét szembemegy Hosszú Katinkával az úszószövetség

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gregory Shamus -
Késely Ajna Kapás Boglárka úszó vb Jakabos Zsuzsanna Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb botrány van kialakulóban! Facebook-közleményük alapján gyanítható, hogy az úszószövetség ismét beleszáll Hosszú Katinkába. Úgy vélik, az úszónő szándékosan nem ugrott be a női váltó előfutamába Késely Ajna helyett.

Mint ismeretes, sajnálatos módon a női váltó egyik tagja, Késely Ajna megbetegedett, így nem tudott elindulni az előfutamban. Hosszú Katinka eredetileg csak a döntőben lett volna tagja a váltónak, így amikor kiderült, Késely nem indulhat, felvetődött, hogy beugorhatna helyette.

Katinka Windsorban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gregory Shamus

Az ötlet akár jó is lehetett volna, kivéve, hogy Katka szokás szerint brutális programot vállalt be, ami azt jelenti, hogy összesen 12 számban indul Windsorban. Szombaton ezekben a számokban állt rajthoz: a 200 vegyes és a 100 pillangó előfutama, 50 hát és 200 vegyes döntő, valamint a 100 pillangó középdöntője. Ezek közé kellett volna bepréselni a váltó elődöntőjét, ami persze nem sikerülhetett úgy, hogy még elegendő felkészülési ideje is maradjon.

Így azonban az egész váltónak vissza kellett lépnie, vagyis Kapás Bogi, Jakabos Zsuzsa és Verrasztó Evelyn sem indulhatott.

Az persze várható volt, hogy a szövetség nem ért majd egyet az úszónő döntésével:

!!!

A magyar csapat eddigi szereplése a windsori rövid pályás világbajnokságon: 5 arany, 1 ezüst, 1 bronz. Ebből a hét éremből hatot Hosszú Katinka nyert eddig.
Hosszú Katinka és a windsori aranyeső képekbenhttp://www.life.hu/news/20161210-hosszu-katinka-uszono-es-a-windsori-vilagbajnoksagi-aranyeso-kepekben.htmlHa jól számoljuk, Hosszú Katinka már öt aranynál jár a windsori rövid pályás úszó-vb-n. Szombaton még két számban indul, szóval még gyarapodhat a gyűjtemény. És szerencsére az úszónő mindent dokumentál is Instagram-oldalán.News--Hosszú Katinka 400 méter vegyesen ismét aranyérmet nyert a világbajnokságonhttp://www.life.hu/news/20161207-hosszu-katinka-400-meter-vegyesen-ismet-vilagbajnok-lett.htmlHosszú Katinkát megint csak a távolból láthatták versenytársai 400 méter vegyesen, nagyjából fél medencére volt a többiektől. Hatalmas előnnyel szerezte meg újabb aranyérmét ebben a számban, de nem ő az egyedüli, aki jól teljesített. A 24 éves Bernek Péter bornzérmet nyert. News--Michael Phelps szerint Hosszú Katinka lenyűgöző sportoló http://www.life.hu/news/20161206-hosszu-katinka-egy-lenyugozo-sportolo-michael-phelps-kendozetlen-velemenye.htmlAz év úszójának választott amerikai sportember a windsori rövidpályás világbajnokság helyszínén rendezett gála után nyilatkozott az M4 Sportnak a magyar lány munkájáról. NewsAFPHosszú Katinka lett az év úszójahttp://www.life.hu/news/20161205-hosszu-katinka-az-ev-uszoja-csodas-dijjal-gazdagodott-a-magyar-sportolo.htmlA magyar sportoló egymás után harmadszor, Michael Phelps 2012 után másodszor lett az év úszója - a trófeákat a windsori Ceasars Hotel Colosseum nevű rendezvénycsarnokában adták át. NewsOrigoSzéles Sándor szerint Hosszú Katinka férje túlzásokba esik http://www.life.hu/sztarok/20161205-hosszu-katinka-tovabb-gyuruzik-a-botrany-szeles-sandor-is-beszolt.htmlNem csitulnak a kedélyek a hazai úszók között. Két nappal a rövid pályás világbajnokság előtt újabb botránytól hangos a sajtó. TV + Sztárok--Hosszú Katinka: "A rendszerszintű problémák nem szűntek meg az elnök távozásával. "http://www.life.hu/sztarok/20161201-hosszu-katinka-kozlemenye-gyarfas-tamas-lemondasa-utan.htmlHosszú Katinka közösségi oldalán tette közzé közleményét, melyben leírja, minek kell lennie a következő lépésnek Gyárfás Tamás lemondása után. Az úszónő szavait változtatás nélkül közöljük.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.