Iszlám szexrabszolgaságból szabadult el 2 nő

Forrás: AFP/Frederick Florin -
Iszlám Állam fogvatartás rabszolgaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberi jogok világnapján díjazták Lamiyát és Nadiát, a két fiatalt, akik megmenekültek az Iszlám Állam rabszolgaságából.

Nadia Muradot és Lamiya Aji Bashart december 10-én, az emberi jogok világnapján tüntették ki Sakharov-díjjal, miután megmenekültek az ISIS szexrabszolgaságából.

Nadia Murad Lamia (balra) és Haji Bashar (jobbra) Forrás: AFP/Frederick Florin

Szabadulásukat követően mindketten az iszlám szervezet szexuális bűncselekményeinek áldozatává vált nők szóvívői lettek. - írta meg a DailyMail.

A 19 éves Lamiya és a 23 éves Nadia egy iraki faluból, Kochoból származnak. Ezt a települést is ellepték az ISIS katonái 2014 augusztusában, a férfiakat lemészárolták, a fiatal nőket, többek között a két lány testvéreit is elvitték szexrabszolgának. Lamiya feladata volt az is, hogy a robbantásokhoz használt öveket elkészítse a katonáknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.