Sztárok, akik 2016-ban hunytak el

halál Prince színész Alan Rickman Bud Spencer David Bowie Gábor Zsazsa énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén több sztártól is búcsút vettünk. Bátran mondhatjuk, hogy 2016 igazán szomorú év volt, hiszen majdnem hetente kellett megírnunk egy-egy kedvencünk halálhírét. Most összeszedtük, kik hagytak itt minket. 

David Bowie

Az énekes titokban küzdött a rákkal 18 hónapig, majd 69 éves korában meghalt. A hírt a sztár szóvivője közölte: „David Bowie békésen hunyt el családja körében, miután 18 hónapig bátran küzdött a rákkal.” Öt évtizedet átívelő pályafutása során – főleg az 1970-es években – többször újította meg zenéjét, gyakran új zenei trendek előfutárává válva ezzel. Özvegye a mai napig nem dolgozta fel a történteket, erről itt olvashatsz bővebben.

David Bowie 18 hónapig küzdött a rákkal Forrás: Collection Christophel/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures

Alan Rickman

Az egész világot sokkolta, amikor a Harry Potter-filmek sztárja távozott az élők sorából. Alan Rickman halálát a családja is megerősítette, a hírek szerint évek óta küzdött a rákkal. A színész számtalan produkcióban szerepelt: a Drágán add az életed Hans Gruberjeként, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, az Értelem és érzelem, a Michael Collins, a Dogma, az Igazából szerelem és a Parfüm című filmekben. A Golden Globe-díjas brit színészt a legtöbben Piton professzorként ismerhették meg.

Alan Rickmant a legtöbben Piton professzorként ismerhették meg Forrás: Alliance

Prince

Az énekes áprilisban egyik napról a másikra távozott az élők sorából. A sztár április 15-én lett rosszul, ezért a magángépének le kellett szállnia Illinois-ban, majd biztató üzenetet küldött a rajongóinak, hogy jól van, de később egészségügyi okokra hivatkozva lemondták a koncertjeit. A szerethető, különc kis herceget milliók siratták, hiszen személyével a popszakma egyik emblematikus egyénisége ment el.

Prince a popszakma egyik emblematikus egyénisége volt Forrás: MTI/Mohai Balázs

Bud Spencer

A legenda idén júniusban, 86 éves korában hagyott itt minket. Bud Spencernek olyan emlékezetes karaktereket köszönhetünk, mint például Piedone, Bambino vagy Bulldózer. A hírt a Pedersoli család jelentette be a színész hivatalos Facebook-oldalán. Feleségével, Maria Amatóval több mint ötven évig voltak házasok, három gyermekük született. Az utóbbi évek betegeskedései legyengítették a színészt, de ennek ellenére fiatalos lendülettel élte mindennapjait.

Bud Spencer 2016. június 27-én, 86 éves korában hagyott itt minket Forrás: MTI/EPA/DPA/Jens Kalaene

Gábor Zsazsa

99 éves korában távozott az élők sorából Gábor Zsazsa, magyar származású hollywoodi színésznő. A hírek szerint a díva szívrohamban hunyt el. Úgy tudni, halálhírét elsőként a CBSLA hírportál jelentette be, később pedig Zsazsa kilencedik férje, Frédéric von Anhalt is megerősítette a lap értesüléseit. Anhalt szerint felesége szívinfarktusban hunyt el. Zsazsa több legendássá vált mondatot is elejtett a karrierje során, melyeket ide kattintva el is olvashatsz.

Gábor Zsazsa egy Rolls-Royce-ra támaszkodik Forrás: AFP

George Michael

Az énekes halálát a PA hírügynökség közölte, az énekes sajtósára hivatkozva. A kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző békésen, az otthonában hunyt el. George Michael, eredeti nevén Georgios Kyriacos Panayiotou 1963-ban született Londonban. Karrierje 1980-ban indult be, akkor vált ismertté a Wham! zenekar tagjaként. Miután onnan kivált, szólókarrierbe kezdett, első lemeze, a Faith óriási siker lett, több mint 20 millió példányban kelt el. A legfrissebb információk szerint szívelégtelenség okozta a halálát.

A kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző békésen, az otthonában hunyt el. Forrás: AFP/MIGUEL MEDINA/Miguel Medina

Carrie Fisher

Fisher december 24-én kapott szívinfarktust egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőjáraton, ahol újra is kellett éleszteni. Los Angelesben kórházba szállították, és úgy tűnt, javul az állapota. Később az édesanyja, Debbie Reynolds is azt közölte a Facebookon, hogy lánya állapota stabil, ám pár nap múlva a sztár mégis eltávozott. A színésznő 60 éves volt.

Carrie Fisher a Csillagok háborúja című filmben Forrás: InterCom

Miért halt meg olyan sok híresség 2016-ban? Íme, az okok!

Elég sok világhírű sztártól kellett már elbúcsúznunk ebben az évben, sokkal többtől, mint korábban. Ez azonban nem csak a véletlen miatt történhetett így, megvan a magyarázata!
A 2016-os év 5 legbizarrabb története a nagyvilágbólhttp://www.life.hu/news/20161201-ime-az-idei-ev-5-legelkepesztobb-sztorija-a-vilagbol.htmlNem is gondolnánk, hogy mennyi hihetetlen eset történt idén is a világban. Összegyűjtöttünk 5-öt a legdurvábbak közül. News--Karácsony napján rabolta el és erőszakolta meg a kislányt a férfihttp://www.life.hu/news/20161228-a-pedofil-emberrablo-megeroszakolt-egy-lanyt-majd-megolte-magat.htmlKarácsony napján rabolt el és erőszakolt meg egy kislányt egy pedofil férfi. Az eset után az elkövető végzett magával. News--Marasztalják Gyárfás Tamásthttp://www.life.hu/news/20161228-marasztaljak-gyarfas-tamast-az-uszoszovetsegbe.htmlBefejeződött a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjára kiírt jelöltállítási időszak, és kiderült, kik a fő esélyesek az elnökségre. News--Magának vette meg az ajándékait egy kislányhttp://www.life.hu/news/20161228-megrendelte-a-neten-az-ajandekait-egy-kislany.htmlÉrdekes ötlete támadt egy amerikai kislánynak, szeretette volna a Télapó munkáját segíteni. Arra gondolt, hogy megveszi magának az ajándékait, így a Mikulásnak ennyivel kevesebb dolga lesz majd. News--2016 legnagyobb tragédiái: rengeteg áldozatot követeltek a borzalmakhttp://www.life.hu/news/20161212-206-legnagyobb-tragediai-rengeteg-aldozatot-koveteltek.htmlTömegbe száguldó kamion, lövöldözés és lezuhant repülőgépek: sajnos 2016 sem múlt el végzetes tragédiák nélkül. Merényletekben, balesetekben, vagy éppen természeti katasztrófákban rengetegen vesztették életüket. A nizzai terrortámadás volt a legborzasztóbb, legfelfoghatatlanabb tragédia, de sajnos nem az egyetlen. News--Gyilkosságok sokasága miatt hullott szét egy családhttp://www.life.hu/news/20161227-a-halott-no-tehet-a-ferfi-tetterol-az-edesanyja-szerint.htmlPete Deem és szerelme sokáig éltek boldog kapcsolatban, ám a nő egy napon faképnél hagyta, a férfi pedig végzett magával. Pete édesanyja a nőt hibáztatja fia haláláért. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.