Vigyázz! A Telekom nevében csalnak ki pénzt emberektől

sms Telekom csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A telefontársaság munkatársának adják ki magukat és csalnak ki pénzt emberektől a tettesek. Egyelőre nem tudni, hogy ki vagy kik vannak a háttérben, a Life.hu információi szerint már nyomozócsoport vizsgálja az ügyet. 

A cég az ügyről a honlapján is tájékoztatja az embereket, és felhívják a figyelmet arra, hogy legyenek óvatosak.

"A Telekom nevében csalók azzal hívják fel ügyfeleinket, hogy töltsenek fel pénzt egy megadott telefonszám egyenlegére, cserébe nyereményt vagy más előnyt ígérve. Ilyen nyereményjátékot a Telekom nem hirdetett, soha ne töltsön fel egyenleget ilyen hívásra! Az önként történő feltöltés okozta károkért a Telekom felelősséget nem tud vállalni, továbbá a feltöltött összeget nem tudjuk áttölteni hívószámára" - olvasható.

A Telekom nevében csalnak ki pénzt emberektől Forrás: Thinkstock

A csalók azonban nem csupán nyereménnyel kecsegtetik a hívott felet. Olyan esetről is hallottunk, amikor úgy húzták ki a pénzt az illető zsebéből, hogy azt állították, a telefonszámát meghekkelte valaki, de egy adott számsor beírásával megoldható a probléma. Az adott számsor utólag megnézve egy telefonszám és a feltölteni kívánt összeg volt...

A Life.hu megtudta, a Telekomhoz rengeteg bejelentés érkezett az elmúlt napokban, a károsultaknak azt javasolják, tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen, az ügyön pedig már külön nyomozócsoport dolgozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.