Felesége lövette agyon Jakkrit Panichpatikum sportlövőt

Forrás: AFP -
gyilkosság olimpikon sportlövő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három évvel ezelőtt lőtték agyon a thai Jakkrit Panichpatikum sportlövőt. A gyilkosság részleteire azonban csak most derült fény: saját felesége lövette le az olimpikont. A nő halálbüntetést kapott.

Három évvel ezelőtt lőtték agyon a thai sportolót, de csak most kerülhetett pont az ügy végére. Kiderült, hogy Jakkrit Panichpatikumot

saját felesége gyilkoltatta meg,

ő halálbüntetést kapott. Nem egyedül vitte véghez a tettét, három segítője is volt, akik szintén megkapták a méltó büntetésüket.

Jakkrit Panichpatikum és gyilkos felesége, Nitiwadee Pucharoeny Forrás: AFP

Jakkrit Panichpatikum két olimpián vett részt, mint sportlövő. Japánban és Pekingben küzdött az éremért, de már többször nem tudta képviselni hazáját, ugyanis 2013. október 19-én meggyilkolták. Egy férfi lassította a sportlövő kocsija mellett, és agyonlőtte.

A bíróság több mint 3 év után lezárta az ügyet, és az összes érintettet elítélte, kezdve a férfi nejével.

Nitiwadee Pucharoenyot volt az, aki felbérelte a gyilkost, és megölette férjét. Szintén elítélték Santi Thongsem ügyvédet, ő volt az, aki segített megszervezni a gyilkosságot, például megállapodott Jeerasak Klinkhai fegyveressel, azzal, aki leadta a lövést és egy Tawatchai Phetchote nevű illetővel, akinek a feladata az olimpikon követése volt.

Az ügyvéd és a feleség halálbüntetést kaptak, míg a másik két tettestársat életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Szabadon távozhatott viszont a feleség anyja annak ellenére, hogy kezdetben ő vállalta magára a gyilkosság megszervezését. Tettét annak idején azzal indokolta, hogy az olimpikon bántalmazta a családját. A gyilkosság előtt fel is jelentették a sportolót családon belüli erőszak miatt, az anya pedig úgy nyilatkozott, hogy szerette volna kiszabadítani lányát Jakkrit Panichpatikum terrorja alól. Kiderült azonban, hogy ő nem vett részt a brutális gyilkosság megszervezésében, csak a lányának falazott - írja a National Multimedia.

Holttest a mosdóban: megszólalt a kórház http://www.life.hu/news/20161222-kozlemenyben-ker-elnezest-a-korhaz-halott-a-mosdoban.htmlA november végén történt üggyel kapcsolatban most zárult le a belső vizsgálat. Az intézmény szerdán sajtóközleményt adott közre. NewsThinkstockRossz idő lesz karácsonykor: ónos eső, hószállingózás és ködhttp://www.life.hu/news/20161222-kod-onos-eso-hoszallingozas-lesz-az-unnepek-alatt.htmlA karácsony ideje a rokonlátogatásokról is szól, és mivel az időjárás nem nagyon kedvez a vezetésnek, ezért érdemes fokozottan odafigyelni. Ködre, ónos esőre és párás időre kell számítanunk. News--Elhunyt Dick Latessa színészhttp://www.life.hu/news/20161221-elhunyt-dick-latessa-szinesz-az-eskudt-ellensegek-sztarja.html87 éves korában elhunyt a hollywoodi színész, Dick Latessa, az Esküdt ellenségek című sorozat egyik sztárja. News--Valószínűleg megtalálták a meggyilkolt sztár, Lisa Marie Neagle holttestéthttp://www.life.hu/news/20161221-a-rendorseg-megtalalhatta-lisa-marie-neagle-holttestet.htmlValószínűleg a meggyilkolt Lisa Marie Neagle holttestét találhatta meg a rendőrség. A tévésztár a hétvégén tűnt el, maradványaira egy kertben bukkantak rá, elásva. A gyilkosság indítékáról egyelőre semmit nem tudnak. News--A berlini merénylet magyar túlélője mindenhol összedőlt faházakat és sérülteket látotthttp://www.life.hu/news/20161221-megszolalt-a-berlini-merenylet-magyar-tuleloje.htmlKamion hajtott Berlin egyik legnépszerűbb karácsonyi vásárának tömegébe. Összesen 12 halálos áldozatot követelt a merénylet és 48-an sérültek meg, többen súlyosan. Egy magyar lány is kórházba került, és elárulta, milyen állapotok uralkodtak a vásáron a támadás után. News--Támadást tervezett egy férfi az adventi vásáron http://www.life.hu/news/20161221-egy-marokkoi-ferfi-meg-akarta-tamadni-a-salzburgi-adventi-vasart.htmlA férfi még 2015-ben érkezett Ausztriába. Bár a hírek szerint le akart telepedni, a menekültkérelmét elutasították. NewsAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.