146 éves lett a világ legidősebb embere

Forrás: NORTHFOTO/Aa/Abaca -
férfi rekord öreg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság már az is nagy dolog, ha valaki megéli a 100. életévét, ehhez képest egy férfi azt állítja, hogy most ünnepelte a 146. születésnapját. 

Egy férfi, aki a világ legidősebb emberének tartja magát, most töltötte be a 146. életévét. Saparman Sodimejo, más néven Mbah Gotho rendelkezik személyi igazolvánnyal, mely szerint

a születési dátuma 1870. december 31.

Mbah Gotho, a világ legidősebb embere Forrás: NORTHFOTO/Aa/Abaca

Születésnapját a rokonai körében ünnepelte meg Indonéziában, a Seragaen nevezetű kerületben. Az ünnepségen részt vettek az unokái, illetve azok hozzátartozói és gyermekei is. Nem meglepő, hogy a férfi túlélte mind a 10 testvérét, illetve 4 feleségét is, kik közül a legutolsó 1988-ban hunyt el.

A férfi még a saját gyerekeinél is tovább él, és ha minden állítása igaz, akkor valóban ő vette át a világ legidősebb emberének szerepét. Elődje egy nő volt, Emma Morano, aki 116 évet élt. Szintén 116 éves korával eddig rekordtartó volt az a férfi, aki 2013-ban hunyt el Japánban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.