Talán nem is jéghegy miatt süllyedt el a Titanic

Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer -
Titanic ütközés jéghegy katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyian úgy tudjuk, hogy a híres Titanic hajó egy jégheggyel való ütközés következtében süllyedt el. Vagy ez nem is igaz? 

Az eddigi tanulmányok és bizonyítékok arra mutattak, hogy ütközés okozta a hajó vesztét. Ám egy újságíró, Senan Molony, egy új elmélettel rukkolt elő, ami más megvilágításba helyezheti a történteket.

A férfi már 30 éve foglalkozik a Titanic ügyével, és most olyan képeket hozott nyilvánosságra, melyeken fekete foltok láthatóak a hajó azon területén, ahol a jégheggyel ütközött.

Nem is biztos, hogy jéghegy miatt süllyedt el a Titanic Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer

Senan Molony úgy gondolja, hogy tűz ütött ki a hajón, ezért az oldalának burkolata meglazult, ezért tudott beszakadni a jégheggyel való ütközés során - írta meg az Independent.

Egy esetleg tűz okozhatta az óriás hajó vesztét Forrás: Imaginechina/Stringer - Imaginechina/Stringer

A kohászati szakértők szerint magas hő hatására a fémek ellenállóképessége 75%-kal csökken, ezért logikus, hogy egy hajó oldala ott szakad be, ahol a tűz kárt tesz benne.

Változásokat hoz az újév a TV2 hírműsoraibanhttp://www.life.hu/news/20170102-valtozni-fognak-a-tv2-hirmusorainak-szerkesztoi.htmlAz újév változásokat hoz a TV2 hírműsoraiban is. Főként a szerkesztők körében lesz csere, ugyanis a Mokka eddigi főszerkesztője szülési szabadságra megy. Ezért szükséges az átszervezés. NewsOrigoMegszólalt az isztambuli merénylet egyik túlélője: szerinte több a halálos áldozathttp://www.life.hu/news/20170102-az-isztambuli-merenylet-tuleloje-szerint-tobb-a-halalos-aldozat.htmlSzilveszter éjjelén véres támadás történt Isztambul egyik népszerű szórakozóhelyén. A támadó berontott a helyszínre, és megkezdte a mészárlást. Fegyverrel tüzelt az ünneplő tömegbe. Legalább 39-en meghaltak a támadásban, de Sefa Boydas túlélő szerint több lehet a halálos áldozat, ugyanis az emberek egymáson átgázolva menekültek. News--Közzétették az első fotókat az isztambuli merénylőrőlhttp://www.life.hu/news/20170102-elokerultek-az-elso-fotok-az-isztambuli-merenylorol.htmlLegalább 39 halálos áldozata van a szilveszteri iszambuli merényletnek, amit feltehetően az Iszlám Állam egyik közép-ázsiai tagja követhetett el. Már az első fotók is előkerültek az elkövetőről. News--146 éves lett a világ legidősebb emberehttp://www.life.hu/news/20170102-146-eves-a-tortenelem-legoregebb-embere.htmlManapság már az is nagy dolog, ha valaki megéli a 100. életévét, ehhez képest egy férfi azt állítja, hogy most ünnepelte a 146. születésnapját. News--Újév első hete hideget hoz: -18 fok is lehethttp://www.life.hu/news/20170102-idojaras-fagy-es-hideg-lesz-ujev-elso-heteben.htmlKemény fagyok várhatóak a héten, havazással, ónos szitálással és sajnos előfordul majd viharossá fokozódó szél is. Az időjárás nem lesz kegyes hozzánk újév első hetén. News--Zacher Gábor szerint Magyarország idén szilveszterkor is hozta a formájáthttp://www.life.hu/news/20170102-zacher-gabor-szerint-iden-szilveszterkor-is-hozta-a-formajat-magyarorszag.htmlSajnos az idei szilveszter sem múlhatott el anélkül, hogy alkoholmérgezés miatt kórházba ne került volna néhány ember. Pontosan 330-an kötöttek ki a toxikológiai osztályon, közülük sokan kiskorúak voltak. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.