A 3 lábú lány legendája és ami mögötte van: Fotó!

Forrás: Imgur -
fotó érdekesség optikai csalódás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A három lábú lány körül rengeteg kérdés kering. Vajon tényleg valami különleges dologról van szó, vagy csak egyszerű optikai csalódás áll a háttérben? 

Fűtótűzként terjed a neten ez a fotó, mert első ránézésre, de még másodikra is, nagyon megtévesztő. Nem csoda hát, hogy rengetegen elgondolkodnak a kérdésen: ennek a lánynak vajon

tényleg három lába van?

Tényleg három lába van? Forrás: Imgur

Rengeteg olyan szituáció adódik egy ember életében, mikor a szemünkkel látunk valamit, de a logikus énünk tudja, hogy a látvány nem lehet igaz. Azonban az egy pszichológiai tény, hogy a látvány által szerzett inger, információ, sokkal erősebben hat az agyunkra, mint a gondolati síkon szerzett információ.

Vagyis, mivel a látvány ingert győz, így a tudatunk próbál olyan indokokat generálni, amelyek alátámasztják a lehetetlennek tűnő eseményt, vagyis az optikai csalódást.

Ennek a lánynak azonban nincs három lába.

Ha jobban megnézzük, a jobb kezében egy váza van, melyet a szájánál fogva tart. A kerámia többi része, a "teste", a lány lába mellett nyugszik a földön. Ez okozza az érzéki csalódást. - írta meg a Mirror.

Bécsi kórházban tett látogatást George Michael egy hónappal a halála előtthttp://www.life.hu/news/20170109-becsi-korhazban-tett-titkos-latogatast-george-michael-egy-honappal-a-halala-elott.htmlA popsztár magángéppel repült Bécsbe 2016 novemberében, hogy találkozzon két elismert orvossal abban a kórházban (AKH – Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien), ahol 6 évvel ezelőtt megmentették az életét. Michael édesapja és kedvese, Fadi Fawaz is vele utazott. Utóbbi akkor azt nyilatkozta, hogy üzleti céllal utaztak az osztrák fővárosba. News--Volt, ahol -67 fokot mértekhttp://www.life.hu/news/20170109-minuszok-repkednek-a-kelemen-havasokban-67-fokot-mertek.htmlA meterorológiai szolgálat szerint a Kelemen-havasokban mért érték rekordnak számít.NewsOrigoMeghalt Nagyi, a 105 éves kardszárnyú delfin http://www.life.hu/news/20170109-meghalt-a-105-eves-kardszarnyu-delfin.htmlSajnos úgy tűnik, hogy életét vesztette minden idők legidőseb kardszárnyú delfine, a 105 éves Nagyi. NewsOrigoBrutális: műanyag palackot dugtak a végbelébe, és hagyták elvérezni (18+)http://www.life.hu/news/20170109-brutalis-gyilkossag-indiaban-muanyag-palackot-dugtak-a-vegbelebe.htmlMinden képzeletet felülmúló kegyetlenséggel végeztek egy 80 éves nővel Indiában. Ismeretlenek berontottak a házába, műanyag palackot helyeztek a végbelébe, és hagyták elvérezni. News--Későn adta le a dolgozatát: a tanár ököllel ütni kezdte http://www.life.hu/news/20170109-okollel-utotte-diakjat-a-nyiregyhazi-tanar.htmlElképesztő videó került fel az internetre, amelyen egy tanár megállás nélkül ütlegeli az egyik diákját. News--Folyóba fagyva találták meg a Sajószentpéterről eltűnt kislánythttp://www.life.hu/news/20170109-az-eltunt-kislanyt-egy-folyoba-fagyva-talaltak-meg.htmlVasárnap délután tűnt el a 7 éves kislány Sajószentpéterről, akit aznap este meg is találtak a tűzoltók, de sajnos már nem tudtak rajta segíteni. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.