Elpusztult a budapesti állatkert koalája, Vobara

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert -
halál Magyarország Fővárosi Állat- és Növénykert koala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szomorú hírt közölt tegnap a Fővárosi Állat- és Növénykert. Elpusztult az egyik közönségkedvenc, a Vobara névre hallgató koala.

"Vobara néhány nappal ezelőtt került válságos állapotba, anélkül, hogy ennek bármilyen különösebb előzménye lett volna. A gondozók és az állatorvosok napokon át küzdöttek az állat életéért. (...) Az állat pusztulása után haladéktalanul elvégeztük a boncolást is, amelyből kiderült, hogy a halál közvetlen oka a tápcsatorna jelentős részére kiterjedő, hirtelen kialakult bélgyulladás, illetve bélcsavarodás volt, amely végül a keringés összeomlásához vezetett. - olvasható az állatkert oldalán. Ám a látogatók így sem maradnak koala nélkül.

Vobarát mindenki imádta Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

"A másik hím állatot, Nur-Nuru-Bint továbbra is láthatja a nagyközönség.

Megtekintésére a legjobb lehetőség minden nap kora délután, 13 órakor kínálkozik,

ekkor kapja meg a friss eukaliptusz lombot, illetve az állat szokásos napi mérlegelését is ilyenkor végzik el a gondozók. A testsúly rendszeres, naponkénti ellenőrzése is a nemzetközi gyakorlat része, ám nemcsak a koalák egészségvédelme szempontjából fontos, hanem a közönség számára is érdekes látnivaló."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.