Ők Balatonfűzfő hősei - A jeges Balatonból mentettek ki két embert

Forrás: Szakadáti Oliver / Life.hu -
bátorság Balaton életmentő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sashegyi Dániel és barátja, Csetényi Bence megmentették két ember életét a napokban a Balatonnál. Beszakadt alattuk a jég, a vízből kellett kihúzni őket. 

"Éppen kisebb pihenőt tartottunk korizás közben, amikor egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy távolabb hatalmasat reccsent a jég. Arra néztünk azonnal, és 100-150 méterre a parttól azt láttuk, egy pár süllyed el a vízben, kislányukat mindössze néhány lépés választhatta el a zuhanástól, mert ő, látva süllyedő szüleit azonnal megállt" - mesélték a fiúk a Veol.hu-nak.

A két balatonfűzfői fiatal a a bajba jutott család segítségére sietett. Egy szánkó és néhány bot segítségével próbálták kihúzni a párt a jéghideg vízből.

Két fiatal mentette meg egy pár életét a Balatonnál Forrás: Szakadáti Oliver / Life.hu

Egymásba kapaszkodva másztak ki a partra,

ahol a fiatalok azonnal mentőt akartak hívni. A pár azonban ellenkezett, mert jól érezték magukat, csak száraz ruhára volt szükségük, amit egy közeli büfében kaptak is. Nagyon hálásak voltak a gyorsan jövő segítségért.

Balatonfűzfő polgármestere, Marton Béla azt nyilatkozta, hogy nagyon büszke a két fiúra.

Életmentő kitüntetésben

szeretné részesíteni őket, amelyhez már meg is tette az első lépéseket. Az önkormányzat is elismerte Dániel és Bence kivételes bátorságát, hiszen ha nem érkezett volna időben a segítség, akár komolyabb baj is történhetett volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.