Szerelmi csalódás volt az utolsó csepp a pohárban: ezért lett öngyilkos a 12 éves Gabesz

Forrás: Thinkstock -
öngyilkos öngyilkosság vonat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatal kora ellenére már nagyon sok tragédiával nézett szembe a 12 éves Nyeste Gábor. Szüleitől a nagymamájához került, elvesztette kishúgát és a szerelmével is szakítottak. Ennyi mindent már nem tudott feldolgozni: vonat elé ugrott.

A sín elé feküdt és véget vetett életének a 12 éve Nyeste Gábor. Hiába volt sikeres focista, hiába szerették volna NB I-es klubok, ez nem volt elég ahhoz, hogy boldog legyen. Rengeteg tragédiával kellett ugyanis már megküzdenie, pedig még nagyon fiatal volt. A12 éves gyermek a szüleitől nagymamájához került, ő nevelte a gyermeket. Gábor nemrég pedig elvesztette kétéves kishúgát. Ráadásul a szerelmével is szakított, ezt már nem tudta elviselni.

Elszökött, és a vonat elé feküdt.

Szerelmi csalódás hatására ugrott vonat elé a fiú (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

"Soha nem ment el szó nélkül itthonról. A Mai napig keresem a magyarázatot, miért csinálta ezt Gabesz. Semmi jele nem volt, mire készül, bár sosem volt neki egyszerű. A szüleitől hamar hozzám került, az iskolában is mindig szekálták a többiek,

hat hónapja pedig elveszítette kétéves húgát,

akinek a szívét egy halálos baktérium támadta meg.

Úgy tudjuk, a végzetes napon szakított a barátnőjével is"

- mondta a nagymama a Borsnak, aki szörnyen maga alatt van. A kisfiú csak egy barátjának küldött búcsúüzenetet közvetlenül a tragédia előtt. "Telefonon üzent a barátjának, megírta neki, hogy mit fog tenni, és azt is, hogy tőle mindenképpen szeretne elbúcsúzni. Egy vasutas ismerősöm szólt, hogy gázolt a vonat Hernádon. Hiába hívtam a rendőröket, és mondtam, hogy én vagyok a gyerek gyámja, semmit nem mondtak.

Kimentem a helyszínre, ott tudtam meg, hogy Gabesz öngyilkos lett"

- tette hozzá a nagymama. A kisfiú halála mindenkit megdöbbentett, háziorvosa szívszorító bejegyzést tett közzé róla a Facebook-oldalán. „Én voltam a háziorvosa. Hozzám tartozott, felelős voltam az egészségéért.

Testi és lelki értelemben felelős voltam az életéért. Felelős vagyok tehát a haláláért is. És felelősek vagyunk mindannyian, akik körülötte éltünk,

részesei voltunk rövid életének. Ismertük, tudtuk, hogy problémás gyerek, tudtuk, hogy nem volt könnyű, cseppet sem volt irigylésre méltó az élete, ahogy a halála sem az..." - olvasható a többi között a posztban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.