Estibaliz Carranza az a nő, aki olyan veszélyes, hogy férfibörtönbe zárják

Forrás: AFP/Dieter Nagl/Dieter Nagl -
gyilkosság gyilkos börtön Ausztria Estibaliz Carranza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A "Jégkrémes Gyilkos" néven emlegetett nőt, Estibaliz Carranzát olyan veszélyesnek találták, hogy a legkeményebb férfi raboknak fenntartott osztrák börtönbe szállítják. Ő az első nő Ausztriában, akit férfiak közé csuknak.

A spanyol állampolgár Goidsargi Estibaliz Carranza Zabala 2012-ben kapott életfogytig tartó büntetést két férfi megöléséért. Testüket láncfűrésszel darabolta fel, majd testrészeiket jégkrémboltja pincéjében elásta.

Estibaliz Carranza 2012-ben Forrás: AFP/Dieter Nagl/Dieter Nagl

Carranza Németországban volt bébiszitter, amikor megismerkedett osztrák férjével, Holger Holzzal. Már Bécsben éltek, amikor a nő a számítógépen dolgozó Holgert hátulról fejbe lőtte. Később összejött a jégkrémboltos Manfred Hintenbergerrel. Ő is úgy végezte, mint Holz. Kedvese lelőtte, feldarabolta, majd elásta a pincében. Hintenbergernek állítólag az volt a bűne, hogy megcsalta a spanyol asszonyt, Holzról pedig azt vallotta gyilkosa, hogy lusta volt, és agresszív. A két férfi maradványaira 2011-ben találtak rá a jégkrémboltban dolgozó vízvezeték-szerelők, amikor az asszony már terhes volt harmadik élettársától. A Mirror szerint Holznak és Hintenbergernek azért kellett meghalnia, mert egyikük sem tudta teherbe ejteni Estibalizt.

Carranza ezután Olaszországba menekült, de pár héttel később elfogták. Az osztrák Schwarzenauban működő börtönben helyezték el, de az ott dolgozók úgy látták, hogy túl veszélyes ahhoz, hogy ott tartsák fogva. Az asszonyt egy olyan intézetbe szállítják hamarosan, amiben 91 különösen veszélyes férfi raboskodik. Lesz miből válogatnia...

Estibaliz Carranzát harmadik pasija úgy vette feleségül, hogy a nő már a börtönbüntetését töltötte. A férj vagy nem hitte el, vagy nem érdekelte különösen, hogy ő is úgy végezheti, ahogy elődei. Carranza már könyvet is írt a történetéről, Meine zwei Leben: Die wahre Geschichte der Eislady (Két életem: a jégkrémes nő igaz története) címmel.

Megszólalt Michael Schumacher korábbi menedzsere: "Ideje tiszta vizet önteni a pohárba"http://www.life.hu/news/20170119-megszolalt-michael-schumacher-korabbi-menedzsere-willi-weber.htmlTöbb mint három éve szenvedett szörnyű baleset Michael Schumacher: síelés közben elesett, és súlyosan megsérült a koponyája. Sajnos az állapotáról azóta sem tudunk sokat... NewsAFPVallott az isztambuli merénylő: nem a klub volt az eredeti célponthttp://www.life.hu/news/20170118-az-isztambuli-merenylo-eredeti-celpontja-a-taksim-ter-volt.htmlElkapták az isztambuli merénylőt, aki január elsején 39 ember életét oltotta ki a Boszporusz partján fekvő Reina klubban. Vallomásából kiderült, hogy nem a szórakozóhely volt az eredeti célpontja, hanem a Taksim tér, de ott túl nagy volt a biztonsági intézkedés. News--Földrengés érte Rómát: két metróvonalat is kiürítettekhttp://www.life.hu/news/20170118-foldrenges-razta-meg-olaszorszagot.htmlKét közepes erejű földrengést is észleltek Rómában, megtették a szükséges óvintézkedéseket. News--A ragyogó napsütés mellett dermesztő fagyok lesznekhttp://www.life.hu/news/20170118-idojaras-dermeszto-fagyok-lesznek.htmlTovábbra is tartja magát a fagy, sajnos hiába várjuk az enyhülést, nem jön el. A kemény mínuszok mellett az egyetlen örömünk, hogy legalább kisüt a nap! NewsOrigoGondolnád, hogy hajból fantasztikus dekorációk készülnek? Videó!http://www.life.hu/news/20170118-kinaban-hajbol-keszitenek-dekoraciot.htmlA kínaiak időről-időre mindig meg tudják lepni az európai népet, így történt ez most is. Ipari mennyiségű hajból készítenek lakásdekorációkat. NewsThinkstockRégen a légynek sem tudott volna ártani: Mára hidegvérű gyilkos lett a lányhttp://www.life.hu/news/20170117-egy-aranyos-kislanybol-lett-szadista-sorozatgyilkos.htmlA szülők értetlenül állnak az események előtt. Állításuk szerint gyermekük egy tündéri kislány volt, aki a légynek sem tudott ártani. Mára azonban a kegyetlen gyilkosok táborát erősíti. Hogy jutottak idáig? News--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.