Ma lesz Klapka György temetése a Farkasréti temetőben

Fotó: Nagy Attila [origo] -
Klapka György Farkasréti temető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Klapka Györgyöt a Farkasréti Temetőben helyezik örök nyugalomra, a ravatalozóban csak a család és a barátok lehetnek ott. Ez nem tetszik az Aranyember unokatestvérének: szerinte az egésznek nyilvánosnak kellene lennie, Klapka is így akarná.

Klapka Györgyöt a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra, de a búcsúztatón csak kevesen lehetnek ott. A ravatalozóban csak a család és a közeli barátok róhatják le a tiszteletüket, de később már mindenki csatlakozhat, aki szeretnl elkísérni utolsó útjára az Aranyembert. Unokatestvére szerint azonban az egész szertartásnak nyilvánosnak kellene lennie, mert Klapka György így akarta volna.

Ma helyezik örök nyugalomra Klapka Györgyöt Fotó: Nagy Attila [origo]

"Mindent Marika intéz, elég nagy a titkolózás, de ami biztos, hogy a ravatalozóban csak kevesen lehetnek ott.

Szerintem pedig jobban örült volna, ha az egész szertartás nyilvános, hiszen őt az emberek szeretete és elismerése éltette.

Pont ezt beszéltük édesanyámmal, György testvérével, és ő is úgy gondolja, hogy az elejétől végéig nyilvános temetés járt volna neki. Szerette volna, ha ott van a média és mindenről beszámol. Ő egy művész volt, imádta a rivaldafényt, nem a pénzért, a sikerért dolgozott egész életében" - mondta a Blikknek Répás Lajos. Így ez a kívánsága sem teljesülhet Klapka Györgynek, ahogy az sem, hogy édesanyja mellett helyezzék örök nyugalomra. "A nagyi a fenti ravatalozó mellett nyugszik, édesapám azt kérte, hogy őt is oda, mellé temessük. Egyelőre sajnos úgy néz ki, hogy ezt a kívánságát nem tudjuk teljesíteni" - árulta el korábban Klapka György fia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.