"Hallottam az áldozatok sikoltását az égő buszból" - Megszólalt egy szemtanú

Forrás: MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO/Vigili Del Fuoco Handout -
Verona szemtanú veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, péntek éjszaka Olaszországban balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz.Szijjártó Péter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van a balesetnek. Tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. Most pedig megszólalt egy szemtanú is.

"Hirtelen csaptak fel a lángok a buszból" – nyilatkozta egy szemtanú, aki autójával a tragédia pillanataiban a magyar busz mögött haladt.

Olasz tűzoltók által készített felvétel a magyar diákokat szállító, kiégett autóbuszról Forrás: MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO/Vigili Del Fuoco Handout

"Rögtön megálltam, kiszálltam, a roncshoz rohantam. Szörnyű volt, láttam a megégett embereket, közülük többen eszméletüknél voltak még, ám nem sokkal később belehaltak sérüléseikbe.

Hallottam a sikoltozást, a halálsikolyukat, hátborzongató volt.

Egy fiú az ablakon ugrott ki, pólóban volt, kétségbe esve üvöltött, a haja kapott lángra, azt próbálta eloltani" – idézte a corriere.it a szemtanút.

Veronai buszbaleset: Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoznakhttp://www.life.hu/news/20170121-veronai-buszbaleset-gondatlansagbol-elkovetett-emberoles-a-gyanu.htmlA 16 halálos áldozattal járó magyar buszbaleset után azt próbálják kideríteni, ki a felelős a tragédiáért. News--Kiderült, nem francia sofőr vezette a kiégett autóbuszthttp://www.life.hu/news/20170121-nem-francia-sofor-vezette-a-magya-autobuszt.htmlKét főállású magyar sofőr vezette a péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt - mondta el a járművet adó Pizolit Személyszállító Kft. egyik alkalmazottja szombaton az MTI-nek. News--Iskolaigazgató: Rejtély, hogy miért vezette a buszt francia sofőrhttp://www.life.hu/news/20170121-az-iskolaigazgato-nyilatkozott-rejtely-hogy-miert-vezette-a-buszt-francia-sofor.htmlA budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta el az intézmény igazgatója szombaton az MTI-nek. News--Hős tanár mentette a diákokat az égő buszból a veronai balesetbenhttp://www.life.hu/news/20170121-tanar-mentette-a-diakokat-az-ego-buszbol-a-veronai-balesetben.htmlTizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül - közölte szombat reggel a veronai közlekedési rendőrség parancsnoka, Girolamo Lacquaniti.News--Ezek voltak az elmúlt évtizedek legsúlyosabb magyar buszbaleseteihttp://www.life.hu/news/20170121-halalos-magyar-autobusz-balesetek-kulfoldon.htmlTizenhatan haltak meg a középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz péntek éjjeli veronai balesetében, a sérültek száma 26. Szijjártó Péter szombat délelőtt adott sajtótájékoztatót a súlyos balesetről. News--Szijjártó Péter sajtótájékoztatót adott az olaszországi buszbalesetrőlhttp://www.life.hu/news/20170121-szijjarto-peter-sajtotajekoztatot-adott-a-veronai-buszbalesetrol.htmlMegrendülve, könnyeivel küszködve adott sajtótájékoztató az olaszországi buszbalesetről Szíjjártó Péter szombat délelőtt. Új információkat közölt a tragédiával kapcsolatban. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.