Béla bácsi a világ legjobb töritanára volt

Fotó: Csanádi Márton - Origo -
történelemtanár veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes, mára nemzeti gyásznapot hirdetett a kormány a hétvégi, veronai, 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset miatt. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának busza szenvedett balesetet szombatra virradó éjszaka az olaszországi Verona közelében.

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, az 54 utasból 16-an vesztették életüket, köztük a diákokat kísérő történelemtanár.

Béla bácsit diákjai a világ legjobb töritanáraként emlegetik:

tucatnyi tanítványát mentette ki a tűzből, végül maga is a lángok közt lelte halálát. Lapinformációk szerint a hős pedagógus elvált, egyetemista fia gyászolja.

Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt Fotó: Csanádi Márton - Origo

„Imádtuk Béla bácsit, az öcsémnek is ő tanította a történelmet. Ha a folyosón összefutottam vele, már jobb lett a napom tőle – válaszolta a Lokál kérdésére sírva, remegve Palik Zsófi, egykori szinyeis diák. – Béla bácsi nagyon felkészült pedagógus volt, szigorú, de emberséges. Olyan kisugárzással, hogy még puskázni sem mertek nála.”

Béla bácsin kívül még két tornatanár, Robi bácsi és Gyuri bácsi utazott a buszon. Ők ugyan túlélték, de V. György és felesége, Erika elvesztette két velük utazó gyermekét, a 30 éves Balázst és a 18 éves Laurát.

/1701/Veron201712117440

Laura barátjával utazott a buszon, Erika elmondása szerint az ütközés pillanatában aludt. Anya és lánya nem egymás mellett ültek – Laura a barátja mellett –, ám ahogy a becsapódás megtörtént, anyja azonnal a keresésére indult. Az ütközés hatására Laura az ülések alá szorult, és nem tudott kimászni onnan, szó szerint csapdába esett.

Erika megpróbálta kihúzni, de tőlük alig öt méterre tűz ütött ki, és a következő másodpercben már késő volt.

A másik gyermek, Balázs korábban az FTC-ben hokizott, tőle a klub hivatalos Facebook-oldalán búcsúzott. Az asszony azt mondja, bűnösnek érzi magát a történtek miatt. „Nem bocsátok meg magamnak, amiért nem tudtam megmenteni a lányomat” – mondta a Corriere della Sera napilap tudósítójának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.