Megrázó videót tett közzé a veronai buszbalesetről az olasz rendőrség

Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout -
veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A baleset helyszínén lévő felüljáró kamerája rögzítette, ahogy kigyulladt a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit és kísérőiket szállító autóbusz. A videofelvételt az olasz rendőrség közzétette a honlapján – írja az MTI. 

Girolamo Lacquaniti a közúti rendőrség parancsnoka kijelentette, hogy ilyen súlyos balesetet még az olasz közutakon szolgáló kollégák közül sem láttak sokan. "Azon az éjszakán a túlélő fiatalok nem akarták elhinni, hogy barátaik meghaltak. Ezek olyan tragédiák, amelyek mély nyomot hagynak" – írja az olasz portál nyomán az MTI.

Forrás: MTI/EPA/ANSA / POLIZIA DI STATO/Polizia Di Stato / Handout

A rendőrparancsnok arról is beszélt, hogy a veronai hatóságok a legjobb tudásuk szerint végezték a dolgukat. A tűzoltók nyolc perc alatt értek a helyszínre. Közzétette a magyar autóbusz mögött haladó szlovák kamionsofőr visszaemlékezését is: "Nincs műszaki hibára utaló jel, és a tűz nem volt azonnali". A helyszínre sietett legelső tűzoltócsapat parancsnoka elmondta, hogy

megérkezésükkor az autósztrádán bolyongó személyeket találtak, sérülteket, sokk hatása alatt levőket: "ahogy meglátták a tűzoltójelzéseket, segítséget kértek". A tűzoltóparancsnok kijelentette, azt még nem tudták kétséget kizáróan megállapítani, miért gyulladt ki a jármű, de az autóbusz könnyen lángra kapott, a műanyag ülések, padlószőnyegek és a poggyászok is segítették a tűz gyors terjedését.

"A két súlyos beteg állapota stabilizálódott, de továbbra is életveszélyes. Folyamatos megfigyelés alatt állnak, egyelőre nem szállíthatók" – nyilatkozta Giovanna Ghirlanda, a veronai Borgo Trento kórházkomplexum orvos igazgatója az MTI-nek pénteken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.