Veszélyes égitest közeleg a Föld felé?

Forrás: AFP -
aszteroida NASA becsapódás Föld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szárnyra kapott a hír, hogy egy már ismert aszteroida, az úgynevezett 2016 WF9 közeleg a Föld felé.

A NASA arról már korábban hírt adott, hogy 2017 februárjában a 2016 WF9 nevű aszteroida megközelíti a Föld pályáját. A tudósok jóslata szerint azonban aggodalomra semmi ok, az égitest több tíz millió kilométeres távolságban lesz majd tőlünk februárban is.

Egy esetleges becsapódástól tartanak, amelyet a NASA eltitkol
Képünk illusztráció Forrás: AFP

Bizonyos híresztelések szerint azonban a NASA elhallgatja előlünk az igazságot, és a 2016 WF9 valójában egy 1 km átmérőjű aszteroida, amely egyenesen a bolygónk felé halad, és a becsapódás katasztrofális következményekkel jár majd.

Ennek igazságtartalma vitatott, az azonban érdekes, hogy a szakemberek még mindig nem tudják megállapítani, hogy a 2016 WF9 pontosan hova sorolandó: az égitest ugyanis magán hordozza az aszteroidák és az üstökösök jegyeit is – írta meg a Mirror.

A tudósok szerint nincs ok az aggodalomra
Képünk illusztráció Forrás: NASA

Mint azt a Life.hu korábban megírta, tavaly nyáron is beszámoltak egy lehetséges veszélyről, ám az 2135-re várható, amit mi már nem fogunk megérni. A tudósok természetesen ettől függetlenül a megoldáson törik a fejüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.