Megszólalt Szita Bence nevelőapja: "Megnyugvással tölt el Erika halála"

Fotó: Magócsi Márton - Origo -
gyilkosság halál Polcz Erika Szita Bence
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap hajnalban a kalocsai börtöben elhunyt Polcz Erika, Szita Bence gyilkosa. A nőt tényleges életfogytiglanra ítélték. Büntetésétől azonban megszabadult, legyőzte a rák. A kisfiú nevelőapja a Borsnak azt mondta, megnyugvás számukra a gyilkos halála.

Polcz Erika és két társa különös kegyetlenséggel ölte meg az akkor 11 éves Szita Bencét. Elcsalták az erdőbe, leütötték, leszúrták, élve eltemették, holmiját pedig a Kapos folyóba dobták. Mindhárom tettest tényleges életfogytig tartó büntetésre ítélték.

Polcz Erika a tárgyaláson Fotó: Magócsi Márton - Origo

"Nem vagyok rosszindulatú ember, senkinek sem kívántam soha a halálát. De megmondom őszintén, hogy jó érzéssel, megnyugvással tölt el Erika halála. És azt gondolom, hogy ezzel még nagyon sok ember van így, olyanok is, akik nem ismerték Bencét. Egyszer még szerettem volna Erika szemébe nézni, ő a tárgyalásokon végig kerülte a tekintetemet"mondta a Borsnak Gyöngyi Sándor, a kisfiú nevelőapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.