légszennyezettség szmog szálló por
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fővárosban és az ország nagy részén csökkent a légszennyezettség, de néhány északkeleti településen továbbra is veszélyes a levegőminőség a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) térképén vasárnap Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok és Salgótarján szerepelt a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Három települést jelölték az egészségtelen levegőminőséget jelző narancssárga színnel: Hernádszurdokot, Miskolcot és Nyíregyházát. Az OKK térképe alapján az ország nagy részén - így Budapesten is - már nem veszélyes vagy egészségtelen, de továbbra is kifogásolt a levegő minősége. Vasárnap Várpalotát, Székesfehérvárt és Szegedet jelölték az elfogadható levegőminőséget jelző kék színnel.

A Parlament épülete szmogban 2017. január 24-én Forrás: MTI/Mohai Balázs

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.
Az elmúlt napokban több településen visszavonták vagy mérsékelték a korábban elrendelt szmogriadót. Salgótarjánban szombaton újra a riasztási fokozatot rendelték el, mert az utóbbi napokban szennyezettebbé vált a levegő. A fővárosban a tájékoztatási fokozat van érvényben.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a fővárost érintő légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: a levegő minőségében kisebb javulás valószínű.

Holttestet találtak a tűzoltók egy kigyulladt hétvégi házbanhttp://www.life.hu/news/20170129-holttestet-talaltak-a-tuzoltok-egy-kigyulladt-hetvegi-hazban-szigetszentmiklos.htmlHolttestet találtak a tűzoltók egy kigyulladt szigetszentmiklósi hétvégi házban szombaton - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. News--Bemutatták a legújabb szexrobotot: Ő Harmony, akinek érzései is vannakhttp://www.life.hu/news/20170128-bemutattak-az-uj-szexrobotot.htmlRégóta próbálkoznak már a szakemberek olyan szexrobot megalkotásával, amely hasonló tulajdonságokkal bír, mint egy igazi ember. Lehet, hogy most sikerült? NewsOrigoFéltékenységből vágta le volt pasija péniszét egy nőhttp://www.life.hu/news/20170128-sarloval-vagta-le-volt-parja-peniszet-a-no.htmlFelcsalta magához a mit sem sejtő fiút, aki nagyon pórul járt: volt barátnője egy sarlóval vágta le a hímvesszőjét. News--Veszélyes égitest közeleg a Föld felé?http://www.life.hu/news/20170128-veszelyes-egitest-kozelit-a-fold-fele.htmlSzárnyra keltek a hírek arról, hogy egy már ismert aszterodia, az úgynevezett 2016 WF9 közeleg a Föld felé. NewsOrigoVeronai buszbaleset: Az áldozatok és sérültek azonosítása még nem zárult lehttp://www.life.hu/news/20170128-veronai-buszbaleset-az-aldozatok-es-serultek-azonositasa-meg-nem-zarult-le.htmlAz áldozatok és a veronai kórházban ápolt súlyos sérültek azonosítása még nem zárult le - értesült az MTI pénteken. A balesetben elhunyt 16 áldozat, valamint a veronai Brogo Trento kórházban kezelt két súlyos sérült pontos azonosítása még folyamatban van. A családtagoktól vett DNS-minták vizsgálata egy milánói laboratóriumban zajlik, és előreláthatóan jövő héten zárul le. Ezt követően az olasz hatóságok engedélyezhetik az áldozatok hazaszállítását News--Felüljáró pillérének ütközött egy teherautó az M1-es autópályán, meghalt a sofőrhttp://www.life.hu/news/20170128-feluljaro-pillerenek-utkozott-egy-teherauto-az-m1-es-autopalyan-meghalt-a-sofor.htmlFelüljáró pillérének ütközött egy takarmányszállító teherautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Komárom után.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.