Kemény lesz január utolsó napja: Havazás, ónos szitálás és eső is érkezik ma

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss -
havazás időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden nyugat felől mindenhol beborul az ég az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Reggel és a délelőtt folyamán északon, északnyugaton lehet kisebb havazás, majd délután egyre többfelé várható csapadék. Északon döntően havazás várható, másutt ezt ónos eső, délen eső válthatja fel a nap végén.

A déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon élénk széllökések kísérhetik. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt -1 és -7 fok között valószínű, de kora délután a déli országrészben helyenként 0, +1 fokra számíthatunk.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss

A keddre reggel az Északi-középhegységben, és az észak-alföldi térségben több helyen -15 fok alatt, egy-egy helyen -20 körül alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet.

A látási viszonyok sem alakulnak a legjobban: főként az Alföldön, északkeleten foltokban sűrű zúzmarás köd képződhet, amely napközben fokozatosan ritkul. A rétegfelhőzetből, ködből gyenge hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Az ország északi felében kedd hajnaltól, délelőttől kialakulhat időszakos havazás, majd délelőttől nyugat felől a Dunántúl egyre nagyobb részén már előfordulhat időszakos gyenge ónos eső. A csapadék intenzitásának növekedése a délutáni óráktól valószínű.

Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében 5 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein 5 cm feletti hó is hullhat.

Az ország nagy részén (Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre) jelentős mennyiségű (kb. 1-5 mm) ónos eső várható kedd délutántól éjfélig. A MET szerint az igen jelentős, 5 mm körüli ónos eső körülbelül a Pécs-Budapest vonal térségében valószínű.

Veronai buszbaleset: Túlélte a katasztrófát az egyik sofőrhttp://www.life.hu/news/20170130-veronai-buszbaleset-tulelte-az-egyik-sofor.htmlAz ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a Verona közelében szerencsétlenül járt busz magyar vezetője az egyik Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított súlyos sérült. News--Magyar melegek lettek szexrabszolgák Miamiban http://www.life.hu/news/20170130-szexrabszolgasagra-kenyszeritettek-homoszexualis-magyarokat.htmlAzzal vádolnak két férfit, hogy magyar homoszexuálisokat dolgoztattak szexrabszolgaként Miamiban. NewsThinkstockVeronai buszbaleset: Így gyászol Botond családja http://www.life.hu/news/20170130-igy-gyaszolnak-a-veronai-buszbalesetben-elhunyt-gyermek-szulei.htmlS.Botond szülei őszintén meséltek az őket ért traumáról, illetve arról is, hogy miképp próbálják kisfiuk emlékét tartósítani a mindennapjaikban. News--Beteg rabot vertek halálra a börtönőrök http://www.life.hu/news/20170130-halalra-vertek-egy-rabot-a-bortonorok.htmlHárom börtönőr végzett a Kozma utcai börtön egyik rabjával. Elképesztő brutalitással verték össze a beteg embert. NewsTerhes feleségét végezte ki a rendőr: halálra szurkáltahttp://www.life.hu/news/20170130-halalra-szurkalta-terhes-feleseget-a-ferfi.htmlMindenféle előzmény nélkül támadt rá a feleségére a szolgálaton kívüli rendőr. A várandós fiatalasszony és a magzat is életét vesztette. NewsThinkstockSzita Bence nevelőapja megkönnyebbült a gyilkos nő halála utánhttp://www.life.hu/news/20170130-meghalt-szita-bence-gyilkos-mostohaanyja.htmlA kegyetlen gyilkosság miatt börtönbe zárt nővel végzett a rák. Bence nevelőapja azonban egyáltalán nem gyászol. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.