Meggyilkolta csecsemőjét B. Katalin, legidősebb lánya védelmébe vette

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság védelem csecsemő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan húsz éve történt a brutális gyilkosság, de csak most került sor a tárgyalására. B. Katalin teherbe esett, de csecsemőjét születése után megölte és szemetes konténerbe rejtette. A nő legidősebb lányával jelent meg a bíróság előtt.

Csaknem húsz évvel ezelőtt a 16 éves B. Katalin egyedülálló anyaként nevelte kislányát a szüleinél. Újból teherbe esett, de csak a második harmadban vette észre, hogy gyermeket vár. A családjának nem szólt a terhességről. Szülése után agyonverte a csecsemőt, zacskóba tette és egy szemetes konténerbe rejtette.

B. Katalin csaknem 20 évvel ezelőtt második gyermekének szülése után agyonverte a csecsemőt, zacskóba tette és egy szemetes konténerbe rejtette (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

Egy guberáló fedezte fel az újszülött maradványait, ám a rendőrség 17 évig nem tudta felderíteni az ügyet. B. Katalin eközben férjhez ment, és három gyermeknek adott életet. A hatóságok azonban nem nyugodtak meg: 17 évvel az eset után egy újabb kihallgatás és DNS-minta segítségével kiderítették, hogy ő volt a meggyilkolt újszülött anyja. A brutális gyilkosság tárgyalására nemrég került sor, a nő legidősebb lányával jelent meg a tárgyaláson, a Blikk szerintvégig kézen fogva ültek egymás mellett.

"Először akkor hallottam a történtekről, amikor anyut elvitték a rendőrök. Miután hazajött, folyamatosan sírt, zokogott.

Többször is megpróbált öngyilkos lenni" - mondta a bíróságnak a legidősebb lány. A lapnak a nő ügyvédje is nyilatkozott. "Ez az ügy több szempontból is bonyolult. Ügyfelem és a lánya elmondása alapján

Katalint terrorban tartották a szülei, és fiatal lányként nagyon megijedt, és félelmében tette, amit tett.

Másrészt viszont ebben az ügyben csak a családtagok tudnának vallomást tenni, akik viszont sorra megtagadják ezt" - magyarázta Ballóné dr. Varga Krisztina.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.