10 éves gyerek erőszakolta meg 8 éves társát

erőszak gyermekbántalmazás szexuális bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 10 éves ausztrál fiút azzal vádolják, hogy megerőszakolta és megfenyegette 8 éves iskolatársát. Tárgyalások zajlanak az ügyben. 

Tavaly decemberben történt az eset, amelynek során egy 10 éves fiú megerőszakolt egy nála két évvel fiatalabb szintén fiú gyermeket, majd halálosan meg is fenyegette. Az elkövetőt a bíróság bűnösnek találta 13 éven aluli gyermek megerőszakolásában.

Azonban a pszichológiai vizsgálatok szerint a tettes nem érti a bírósági eljárás okát, illetve az eseményekkel sincs teljesen tisztában, ezért a bíró kiegészítő jelentés elkészítését rendelte el a pontos ítélethozatal érdekében.

Az áldozatot képviselő ügyvéd, Neville Barber szerint az erőszaktevő pontosan tudatában van a cselekedeteinek, így véleménye szerint teljesen felesleges további vizsgálatokat végezni.

Ebbe az iskolába járt az elkövető és az áldozat Forrás: Google Street View

A 10 éves fiút már óvadék ellenében haza is engedték, ám az iskolában két felnőtt személy folyamatos ellenőrzés alatt tartja, hiszen a többi diák szülei veszélyben érzik a gyermekeiket.

Az áldozat már egy másik iskolában folytatja a tanulmányait, az ügy következő tárgyalására a jövő hónapban lehet számítani – írta meg a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.