radioaktív sugárzás vaddisznó Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is gondolnánk, hogy az 1986-os csernobili atomkatasztrófa miatt a természet még mindig szenved: radioaktív vaddisznókat találtak Csehországban.

Az utóbbi időben rengeteg sugárfertőzött, radioaktív vaddisznót fedeztek fel Csehországban. Ennek oka valószínűleg az, hogy egy különös föld alatti gombafajjal táplálkoztak, amely a cézium-137 izotóppal fertőzött.

Hátborzongató drónvideó: így néz ki ma a kihalt Csernobil

Évtizedek óta igyekszünk kerülni még a nevét is, hiszen annyi tragédia fűződik hozzá. Most friss videó készült a csernobili katasztrófa helyszínéről, de a látvány még mindig horrorisztikus. Nézd meg a videót itt.

Ilyen anyaggal pedig 1986. április 26-án került kapcsolatba a természet, a csernobili atomkatasztrófa idején. A témában megszólaló szakértő elmondása szerint 2014 és 2016 között összesen 614 vaddisznót vizsgáltak meg, amelynek 47%-a, azaz közel a fele sugárfertőzöttséget mutatott.

A radioaktív vaddisznók nem veszélyesek az emberi egészségre
Képünk illusztráció Forrás: AFP/Petras Malukas

Természetesen ezek az állatok nem kerülhetnek emberi fogyasztásra, ugyanis a levadászott állatokat gondosan ellenőrzik, mielőtt az emberek tányérjára kerülhetnének. Ráadásul heteken keresztül rendszeresen kellene fertőzött húst fogyasztani ahhoz, hogy ez hatással legyen az emberi szervezetre.

A szakértő azt is elmondta, hogy nagyjából 30 év alatt feleződik meg a Cézium-137 mennyisége a természetben, majd további 30 év kell ahhoz, hogy újból megfeleződjön ez a mennyiség, vagyis még hosszú éveken keresztül találkozhatunk hasonló esetekkel - írta meg a Reuters.

Szexszünetet vezetne be a politikus http://www.life.hu/news/20170223-munkahelyi-szexszunetet-vezetne-be-a-politikus.htmlA svéd politikus korábban soha nem hallott ötlettel rukkolt elő: szexpihenőt adna minden dolgozónak. News--Időjárás: a viharos széllökések miatt figyelmeztetést adtak kihttp://www.life.hu/news/20170223-viharos-szellokesek-lesznek.htmlAz idő egyre jobban melegszik, lassan a szögre akaszthatjuk a télikabátot, de nem kell elsietni. Sajnos hiába lesz kellemes a hőmérséklet, a viharos széllökések elrontják az időjárást. News--26 éves ápolónő zaklatott szexuálisan egy 100 éves bácsithttp://www.life.hu/news/20170223-apolono-zaklatott-szexualisan-egy-100-eves-bacsit.htmlAz idős embereket ápoló, 26 éves nőt letartóztatták, miután kikerült egy videó arról, ahogy egy 100 éves bácsinak adott öltáncot a férfi akarata ellenére. NewsOrigoTeréz körúti robbantás: még mindig nem tudni, mi volt az indítékhttp://www.life.hu/news/20170223-nem-tudni-mi-volt-az-inditeka-a-teret-koruti-robbantonak.htmlHosszú hallgatás után beismerte tettét a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi. P. László gyakorlatilag mindent elismert, de egy kérdésre nem válaszol, mégpedig arra, hogy mi volt az indítéka. NewsOrigoKoncertjük után veszítette életét a fiatal stábtaghttp://www.life.hu/news/20170222-19-eves-fiatal-kellekes-hunyt-el-a-stuttgarti-koncert-utan.htmlAz amerikai Avenged Sevenfold zenekar egyik színpadi kellékese tragikus módon veszítette életét az együttes stuttgarti fellépése után. NewsThinkstockBántalmazták a 6-os villamos vezetőjéthttp://www.life.hu/news/20170222-bantalmaztak-a-6os-villamos-vezetojet.htmlA Móricz Zsigmond körtéri végállomásnál támadt rá egy férfi szerda délelőtt a 6-os villamos vezetőjére, aki elvesztette az eszméletét. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.