időjárás-előrejelzés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok jóval kecsegtet a hétvégi időjárás-előrejelzés. Riasztást adtak ki ugyanis a viharos szél miatt, ráadásul szaharai homokkal érkezik a hidegfront.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél miatt Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyei járásokra adott ki riasztást.

Mint vészjelzésükben írják, a reggeli órákig a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharos (60-75 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. Péntek délután a Dunántúl délnyugati, déli részén nem zárható ki egy-egy helyen villámtevékenység kialakulása.

Durva szelek jönnek Forrás: AFP

Pénteken általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként az ország déli felén valószínű eső, zápor, kis eséllyel a déli határ közelében zivatar is előfordulhat. Az Időkép szerint szaharai eredetű por és homok halmozódott fel a légkörben Magyarországtól délnyugatra, elsősorban az Ibériai-félsziget, a Földközi-tenger nyugati medencéje és a Balkán nyugati térsége felett, amely pénteken hazánk felé is sodródhat. A délnyugati és a déli tájakon helyenként az is előfordulhat, hogy a csapadékkal együtt ez kimosódik a légkörből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között várható,

de a Drávához közelebb eső területeken ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő este 4–8 fok valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.