Elítélték a román orvost, aki Nyíregyházán gyilkolt

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
börtönbüntetés nyíregyházi gyilkosság orvos román
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfit a napokban első fokon elítélte a kolozsvári bíróság. Három év négy hónap börtönbüntetést kapott fegyvercsempészet és tiltott fegyverviselés miatt. Ameddig ezt le nem üli, nem is adják ki Magyarországnak.

A Blikknek nyilatkozott S. Dan román tüdőgyógyász ügyvédje:
"Első fokon három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott ügyfelem. Természetesen ez ellen fellebbezünk, így az ügy másodfokra megy majd."

A gyilkosság helyszíne Fotó: Adrián Zoltán - Origo


A gyilkos orvos először Romániában üli le büntetését, csak ezután adhatják ki Magyarországnak, hogy a nyíregyházi gyilkosságért felelősségre vonhassák. A fellebbezések miatt addig azonban még nagyon sok idő eltelhet.

Az ügyvéd azt is elárulta, hogy a férfi mentális állapota nagyon sokat romlott, közönyös lett, cellatársaival folyton veszekedett, félő volt, hogy újra öngyilkosságt kísérel meg.

"Összeférhetetlen a társaival, azt hiszi, mindenki ellene van, mindnekiben ellenséget lát. Testvére és az édesanyja hetente látogatja, így van kapcsolata a külvilággal és a családdal" - mondta a lapnak az ügyvéd.

S. Dan román orvos 2016 augusztus 31-én a gyerekeik szeme láttára lőtt le egy nyíregyházi házaspárt. Az asszony - akibe a gyilkosa reménytelenül szerelmes volt - azonnal meghalt, a férfi szerencsére túlélte a támadást. Az orvos a gyilkosság után Romániába szökött, ott fogták el a rendőrök.

Áron alul kelt el az apartman, ahonnan Madeleine McCann eltűnthttp://www.life.hu/news/20170224-aron-alul-kelt-el-az-apartman-ahonnan-madeleine-mccann-eltunt.htmlNagy titokban gazdát cserélt az a portugál apartman, ahonnan Madeleine McCann eltűnt. A hírek szerint a kikiáltott ár feléért vitték el, és egy brit özvegy kezébe került. Félnek, hogy turistalátványosság lesz a házból. News--Zacher Gábor kiállt a lúgos támadás áldozata melletthttp://www.life.hu/news/20170224-zacher-gabor-kiallt-a-lugos-tamadas-sertettje-mellett.htmlTovább folytatódik a borzalmas eset boncolgatása, szakértőket hallgattak meg egészségügyi szempontból szemlélve az esetet. NewsOrigoA hűtlen nő bocsánatkérő levelén röhög az internethttp://www.life.hu/news/20170224-nick-lutz-kozzetette-volt-baratnoje-bocsanatkero-levelet.htmlElképesztő négyoldalas írás került fel az internetre, amelyben egy nő hosszasan kér bocsánatot egykori párjától. A férfi azonban nem úgy reagált, ahogy azt a nő feltételezte. NewsOrigoHős rendőrök mentettek ki egy kislányt a jégpáncél alólhttp://www.life.hu/news/20170224-hos-rendorok-mentettek-ki-egy-jeg-ala-szorult-gyereket.htmlA kislány rászaladt a jégre, de az beszakadt alatta. Életveszélybe került, de a két rendőrnek köszönhetően a 13 éves gyermeknek nem lett komoly baja. NewsOrigoMegcsonkította magát, mert megcsalta a pasija – Fotók! (18+)http://www.life.hu/news/20170224-levagta-a-sajat-ujjat-mert-megcsalta-a-pasija.htmlEgy fiatal nő durván megcsonkította magát, mert a szerelme félrelépett. A tetoválóművész képeket is posztolt a közösségi oldalára az esetről. NewsOrigoRészeg nők verték szét egymást az utcán – Videó!http://www.life.hu/news/20170224-reszeg-nok-verekedtek-a-nyilt-utcan.htmlHihetetlen felvétel került nyilvánosságra Texasban, amelyen alkoholos befolyásoltság alatt álló nők estek egymásnak az utcán. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.