Károkat okoz a fővárosban a viharos erejű szél

Forrás: Facebook/Árpási Károly -
szélvihar Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel 30 alkalommal riasztották a tűzoltókat a fővárosban olyan károk miatt, amit a viharos erejű szél okozott kedden - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. 

Az egységek folyamatosan számolják fel a káreseteteket, mondt a szővívő. A legsúlyosabbak ezek voltak:

- A XIII. kerületi Bulcsú utca és Szabolcs utca kereszteződésében egy nagyméretű fa dőlt az úttestre. A XII. kerületi Maros utcában vakolat hullott egy épületről az ott parkoló járművekre.

- A IV. kerületben, a Szilágyi utcai felüljáróról is hullik a vakolat, a tűzoltói beavatkozás idejére a forgalom egy sávon halad. A II. kerületi Hűvösvölgyi úton karvastagságú, öt méter hosszú faágakat távolítanak el a tűzoltók az úttestről.

- A XIII. kerületi Váci úton egy hatemeletes lakóház negyedik emeleti erkélyéről betontömb esett a járdára, a tűzoltók eltávolítják a még lógó darabokat.

- A kispesti Zalaegerszeg utcában megdőlt egy hársfa, veszélyeztetve ezzel a közlekedést. A VI. kerületben, a Deák Ferenc téren egy bádoglapot mozgat a szél, itt szintén a tűzoltók beavatkozása szükséges.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy a fővároson kívül Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk a viharos szél okozta károk miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.