üknagymama idős nő legidősebb ember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új rekord került a tabella csúcsára Violet Mosse-Brownnak köszönhetően, aki a maga 117 évével jelenleg a világ legidősebb embere. 

Vasárnap óta viselheti az előkelő címet az idős hölgy, ugyanis az eddigi csúcstartó, az olasz származású Emma Morano a maga 117 évével és 137 napjával a hétvégén elhunyt.

Violettől sokan kérdezik, hogy mi a hosszú életének titka, és ő többnyire igen színes válaszokat szokott adni a kérdésre: Véleménye szerint nagyban szerepet játszik a genetika, ugyanis a szülei is mindketten 96 éves korukig éltek, valamint Violet legidősebb fia is már elmúlt 97.

Az asszony azonban abban is biztos, hogy a vallás gyakorlása, valamint a Biblia gyakori forgatása is hozzájárul a remek egészségügyi állapotához. Bizonyos vélemények szerint az is sokat számít, hogy az illető milyen életmódot folytat, milyen ételeket fogyaszt. A jamaicai nő elárulta, hogy szívesen eszik birkahúst, halat vagy marhalábszárat, míg sertést vagy csirkét egyáltalán nem fogyaszt.

Moses-Brown 1900 március 10-én született, és ugyanabban a házban él, ahol az elődjei is laktak az elmúlt 200 évben.

Eredetileg egy cukornád-ültetvényen dolgozott, majd a gazdája szobalányként alkalmazta.

Ezt követően megnyitotta az első pékségét, és állítása szerint tisztán emlékszik Jamaica első autójára és repülőgépére is. Férjével 6 gyermeket vállaltak, Violet már üknagymama, élnek rokonai Jamaicában, az Egyesült Államokban, Európában és Afrikában is - írta meg a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.